Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 01. 2018. 19:10   >>  18:38 5

DPS H.NOVI

Vlast kasni i sa Praznikom mimoze

Iz Opštinskog odbora DPS-a Herceg Novi su ocijenili da lokalna vlast u tom gradu kasni sa svim poslovima, pa čak i sa organizacijom tradicionalnog Praznika mimoze.

"U našoj opštini sve kasni. Neizvjesnostima nema kraja. Uprkos bučnim najavama da će sposobni kadrovi vladajuće koalicije "odraditi" sve zadate aktivnosti od interesa za grad, rupe su tolike da u njih sami propadaju. Jedna od rupa je ovogodišnji Praznik mimoze.Zvanično obrazloženje organizatora promotivnih aktivnosti 49. Praznika mimoze Sekretarijata za kulturu, JUK Herceg festa i Turističke organizacije glasi: "Zbog kadrovskih promjena u JUK Herceg festu, ove godine kasni program Praznika mimoze 2018. U prevodu: od kada smo došli na vlast, toliko smo zauzeti da nemamo vremena organizovati Praznik mimoze!", kažu u novskom DPS-u.

Promotivni materijal, kako tvrde, nije odštampan na vrijeme, niti su tur-operatorima dostavljene ponude.

"I dok se svi pravdaju i igraju picigin sa lopticom "odgovornosti" niko i ne pomišlja o punjenju budžeta opštine ili o tome kako će proći oni građani Herceg Novog koji žive od turizma i događaja poput Praznika mimoze. Nova direktorica Herceg Festa Gordana Porobić Krcunović, izabrana ne predlog DF-a, saradnik u nastavi sa svojih 45 ljeta i bez dana radnog iskustva u upravljanju ili kulturi, procijenila je da je važnije da svoje dragocjeno vrijeme troši u Nikšiću sarađujući u izvođenju nastave, nego u Herceg Novom pripremajući Praznik mimoze. Paunska vlast igoniriše i zahtjeve mjesnih zajednica koje trebaju da organizuju fešte za sve koji posjete Herceg Novi. Tako mjesnoj zajednici Kumbor niko od gradskih otaca nije odgovorio ni nakon više upornih ponavljanja dopisa kojim se traži sastanak na kojem bi se dogovorile konkretne obaveze. Kako ono narod kaže: "stotinu babica - kilava beba". No, ne bi nas čudilo da na kraju pričitamo kao i za Novu godinu: nikada bolji i nikada spektakularniji javni doček Praznika mimoza nije bio organizovan u Herceg Novom.", zaključuju u lokalnom DPS-u.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније