Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

20. 01. 2018. 16:04   >>  21:04 26

RAZLIČITO O VARIJABILAMA

DF: Sramno, DPS: DF-u krivo...

Iz Demokratskog fronta ocjenjuju da je to što su 42 poslanika vladajuće koalicije za decembar dobili varijabilu od po 400 eura, sraman čin. U DPS-u kažu da su poslanici, koji su radili, zaslužili varijabile i da je DF-u krivo što ih i oni nijesu dobili.

U vremenu kada ti isti poslanici ukidaju brojna socijalna davanja, nije pošteno da sami sebe nagradjuju, i da to kriju od javnosti koja ih i finansira, kazali su iz DF-a na press konferenciji.

"Voditi restriktivnu finansijsku politiku, uvoditi povećanje PDV-a, uvoditi razne akcize i takse sa kojima se vrši direktan udar na budžete svih građana. Takođe, uskratiti nadoknade majkama sa troje i više djece a onda ti isti poslanici koji su to uradili odlučuju da dobiju finansijske nadoknade za svoj rad koji je u protekloj godini bio minoran - to nije fer i nije korektno", kazao je šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović. 

Poslanica DF-a Branka Bošnjak ističe da su duboko protiv te odluke.

"Bili smo mnogo aktivniji od njih, ali smo mi duboko protiv ove odluke. Smatram da ova odluka ne treba da postoji i da treba da se ukine. Sa pravnog aspekta je vrlo diskutabilna, jer ovu odluku nije donio Administartivni odbor", zaključila je Bošnjak.

Poslanik DPS-a Ljuiđ Škrelja kazao je da su poslanici za rad nagrađivani i ranije. Škrelja, reakciju poslanika DF-a doživljava kao žal što varijabilu nijesu dobili i oni. 

"Nijesu se bunili kada su dobili platu istu kao ja, a kročili nijesu u parlament. Kada su uzeli prostorije, zadužili automobile na ime Skupštine, a u ime šefa kluba poslanika koji bojkotuje rad Skupštine.Tražili su putne troškove, smještaje.", naveo je Škrelja za TVCG.

 

Prilog: Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније