Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 01. 2018. 09:07   >>  08:35 15

ABAZOVIĆ TVRDI

Đukanović nameće nove podjele

Lider DPS-a, Milo Đukanović, prilikom nedavne posjete Ulcinju, najmanje je govorio o problemima grada, ali je ipak stigao da kaže da je DPS uvijek znala da se oduži građanima Ulcinja za ukazanu podršku, ocijenio je predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović.

On je reagovao na izjavu Đukanovića, koji je u Ulcinju kazao da bi opozicija u slučaju pobjede "poništila odluku o nezavisnosti i o članstvu u NATO".

"Smiješno je i tužno slušati ispraznu retoriku Đukanovića, koji na lokalnim izborima u Ulcinju – kao gradu koji je gotovo u cjelosti bio za nezavisnost i koji je zbog svoje strukture snažan zagovornik evroatlantskih integracija, poput pokvarenog gramofona ponavlja teze o ugroženosti države i njene spoljne politike. Đukanovićeva retorika je poraz zdravog razuma, ali i taktika nametanja novih podjela, u nedostatku bilo kakvih rezultata koji unapređuju kvalitet života građana Ulcinja", kazao je Abazović.

On je rekao da se Đukanović zahvalio građanima Ulcinja tako što je "Solanu prodao svom kumu Vesku Baroviću, zatim je založio u bratovu banku zbog kredita, da bi na kraju istjerao radnike, zatvorio fabriku i nakon osam decenija je – ostavio bez berbe soli".

"Zahvalio im se i tako što je Ulcinj danas jedina siromašna primorska opština, sa dugom od 10 miliona eura, sa uništenim hotelima i ukupnom turističkom privredom. Nema više Galeba ni Lida, dok su 'vizionarski' opstruirali i zaustavili izgradnju Jadrana, Akvaparka i drugih investicija. Zadužio je Đukanović Ulcinj i tako što je 'vratio' maslinjake Valdanosa stvarnim vlasnicima, kao i što je 'spriječio' devastaciju grada divljom gradnjom", podsjetio je Abazović.

Abazović je ukazao da je Ulcinj, zbog te zahvalnosti lidera DPS-a i njegove partije, napustilo "na stotine mladih i perspektivnih ljudi, što je nezaposlenost skoro 30 odsto i što je najmanja prosječna plata u Crnoj Gori – upravo u Ulcinju".

"Neizmjerno smo mu zahvalni i što je 'povukao' granicu Morskog dobra na zakonski nivo, pa je ona danas na svega dva kilometra, umjesto na propisanih šest metara. To je samo dio porazne politike DPS-a i njegovih satelita, pa su ovakve izjave Đukanovića ništa drugo do brutalno vrijeđanja zdravog razuma svakog građanina Ulcinja i otvoreno posprdavanje", ukazao je Abazović, navodeći da Ulcinj može i itekako zaslužuje mnogo bolje.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније