Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

19. 01. 2018. 23:25 >> 22:47

TUTOVIĆ PORUČIO

"Dati šansu mladima"

Mladima kao najvećem bogastvu Ulcinja, i cijele Crne Gore, mora se pružiti šansa da slobodno stvaraju budućnost i bore se za ostvarivanje osnovnih ljudskih prava i sloboda, ocijenio je kandidat Demokrata za odbornika u SO Ulcinj Nezir Tutović.

"Crnogorska privreda ne pruža otvaranje novih radnih mjesta za mlade. Mladi sve teže dolaze do posla, a njihova stručnost i nivo obrazovanja ne uzimaju se u obzir prilikom selekcija za zasnivanje radnog odnosa", rekao je Tutović.

Turović tvrdi da je partijska pripadnost i podobnost jedini kriterijum za izbor, dodajući da je takva selekcija pogubna za cjelokupno društvo.

"Upropaštena privreda i posrnula industrija usljed loših privatizacija od Ulcinja su napravili grad u kojem je sve više mladih koji u njemu ne vide svoju budućnost. Nekad je opština Ulcinj bila simbol razvije lokalne samouprave, a kako i ne bi kada je zapošljavala između 4.500 do pet hiljada ljudi", dodao je Tutović.

Tutović je podsjetio da su biseri ulcinjskog hotelijerstva, "Jadran" i "Galeb" uništeni, dok je nekadašnji gigant Ulcinjska Solana, kao simbol industrije, kroz privatizaciju uništen i doveden u stanje stečaja.

"Demokrate će se truditi da stvore pozitivan poslovni ambijent koji će u sektoru proizvodnje i turizma obezbijediti veći broj novih radnih mjesta, te povećati šansu mladim ljudima za zapošljenjem", kazao je Tutović.

Tutović poručuje mladima da treba stvoriti i pružiti uslove da ostanu u svom gradu, te da u tom pravcu, Demokrate vide šansu u neiskorišćenim potencijalima dobrih privrednih i poljoprivrednih lokacija gdje bi se mogla razvijati ova privredna grana.

"Više se nikada nećemo djeliti po nacionalnom, političkom ili vjerskom identiteu i pripadnosti, već isključivo po tome koliko znamo, koliko smo uspješni i kako utičemo na budućnost sadašnjih generacija i generacija koje dolaze", zaključio je Tutović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније