Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

19. 01. 2018. 09:59 >> 09:26
1

O RATIFIKACIJI

"Haradinaj traži jake razloge za podršku"

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj traži jake razloge kako bi od poslanika Skupštine Kosova zatražio da podrže ratifikaciju sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom i zarad postizanja tog cilja Vlada Kosova tražila je pomoć zvanične Podgorice, piše današnja Koha ditore.


"Nova situacija bi se stvorila u slučaju da premijeri Kosova i Crne Gore izađu sa zajedničkom deklaracijom u kojoj se obavezuju da će se sporazum o razgraničenju ponovo razmotriti ukoliko bude novih pravnih činjenica. Izgleda da i u Podgorici ima spremnosti da se pronađe takvo rješenje. Bilo je komunikacija na nivou ministara koji su razmotrili ovo pitanje i ima optimizma", kazao je izvor dnevnika u Vladi Kosova.

Prema navodima tog izvora, ako se postigne saglasnost o tekstu deklaracije ne vjeruje se da će biti problema.

U prošlom parlamentarnom periodu, dok je Haradinaj bio u opoziciji, on je vodio kampanju protiv sporazuma o razgraničanju, jer je smatrao da time Kosovo gubi 8.000 hektara teritorije.

Kratko vrijeme poslije izbora za premijera, Vlada je dostavila Skupštini Kosova Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom, iako je Haradinaj i dalje izjavljivao da sporazum treba srušiti.

Međutim, sada je prema procjenama u Vladi novi momenat i zakon bi trebalo da bude stavljen na dnevni red kosovskog parlamenta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније