Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

18. 01. 2018. 16:59   >>  16:37 9

ĐUKANOVIĆ U ULCINJU

"Vrijeme da DPS preuzme kormilo grada"

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, poručio je danas u Šasu da su Ulcinjani i Ulcinj uvijek jasno pokazivali privrženost državi Crnoj Gori, kao i da je vrijeme da, kako je kazao, DPS preuzme kormilo tog grada.

Đukanović je naglasio doprinos Ulcinjana na referendumu 21. maja 2006, kada ih je 88,5 odsto glasalo za obnovu nezavisnosti.

"Država je uvijek znala da uzvrati takvo ukazano povjerenje i da Ulcinjane, posebno pripadnike manjinskih naroda, dodatno učvrsti u njihovom stavu da je Crna Gora njihova kuća i njihov dom", rekao je Đukanović.

Đukanović je, kako je naglašeno, navodeći dosadašnja dostignuća državne politike Crne Gore koju dominantno kreira DPS, kazao da je kruna te politike članstvo u NATO, te da je naredni cilj očuvati  kapitalne vrijednosti državnog puta.

"Danas, kao što vidite, Crna Gora se nalazi pred novim iskušenjima i opet smo u prilici da mudro odlučujemo u korist izvjesne budućnosti Crne Gore. Nažalost, 11 godina nakon obnove nezavisnosti, mi čitavo vrijeme imamo prijetnju od onih koji predstavljaju našu političku konkurenciju. Tu prije svega mislim na ono što oni sami govore, nije tu potrebno posebno tumačenje – da bi, ukoliko bi im se pružila prilika, poništili našu odluku o nezavisnosti, poništili našu odluku o članstvu u NATO, poništili neke druge naše odluke čime bi prizvali duhove devedestih, kada su svuda oko nas bješnjeli prije svega vjerski i etnički sukobi. Naravno, DPS je i dalje odgovorni domaćin u našoj državnoj kući, kome građani najviše vjeruju i taj odgovorni domaćin je u obavezi da im takvo što ne dozvoli", kazao je Đukanović.

On je naglasio da je cilj i lokalnih izbora u Ulcinju i Beranama, kao i predsjedničkih i lokalnih u 11 opština da se političkoj konkurenciji ne dozvoli da vrati Crnu Goru unazad i da se sačuvaju kapitalna dostignuća državne politike.

Đukanovic je istakao da DPS nije jedini, ali jeste najpouzdaniji čuvar tih dostignuća i vrijednosti, te da upravo zbog toga mudro i promišljeno ulazi u koalicije i na lokalnom i na državnom nivou. On je uvjeren da je DPS sa nacionalnim partijama u ovom četvorogodištu napravila dobar posao u Ulcinju, ali da je vrijeme da DPS preuzme kormilo.

"Zato od vas tražimo veću podršku, kako bismo dobili i veću odgovornost da zajedno sa ostalim partijama, nakon što smo završili ova važna pitanja poput ulaska u NATO, mogli da učinimo još više za razvoj Ulcinja", zaključio je Đukanović.

Posjeta predsjednika DPS-a Ulcinju počela je posjetom Vladimiru, nastavljena je u Šasu i obilaskom domaćinstava u Klezni, a potom je Đukanovic obišao Štoj i Pristan, a večeras će prisustvovati sjednici Opštinskog odbora DPS-a Ulcinj u proširenom sastavu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније