Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

17. 01. 2018. 13:25 >> 15:09
12

ZA PREDSJEDNIKA

Brajović: U petak datum izbora

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, najavio je da će u petak raspisati predsjedničke izbore.

Brajović je to saopštio nakon konsultacija sa liderima političkih partija. On je rekao da su sastanku prisustvovali "svi relevantni subjekti".

Razgovarali su, kako je kazao, o predsjedničkim izborima i saglasili se da će voditi pozitivnu kampanju, te da ni na koji način neće doprinijeti tenzijama.

Šef crnogorskog parlamenta je rekao i da će građani znati da razlikuju istinu od laži.

"Odsustvo opozicije pokazuje da imaju unutrašnje probleme. Ni sami ne mogu da se okupe za svojim stolom", rekao je Brajović, navodeći da odsustvo opozicije sa sastanka pokazuje neodgovoran odnos.

"Sa druge strane, mi radimo posao za koji su nas građani izabrali, štitimo Ustav i državu", rekao je Brajović.

On je rekao da je jutros razgovarao sa predstavnicima ODIHR-a.

"Potpuno vjerujem u to da je njima kristalno jasno da su državni organi Crne Gore uradili sve što se od njih očekivalo da urede izborni ambijent, da on bude što bolji i transparentniji, i da izborni uslovi budu jednaki za sve učesnike", kazao je Brajović.

Konsultacijama su, inače, prisutvovali lideri DPS-a Milo Đukanović, Force Nazif Cungu, Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmet Zenka, Liberalne partije (LP) Andrija Popović i Hrvatske građanske inicijative (HGI) Marija Vučinović.

Kao što su ranije i najavili, konsultacijama nijesu prisustvovali predstavnici Demokrata, Demokratskog fronta (DF), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijalističke narodne partije (SNP), Demosa i URE.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније