Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

15. 01. 2018. 13:57 >> 13:28
5

DPS NIKŠIĆ

"Konačni raspad građanske opozicije"

Funkcioner nikšićkog DPS-a Boris Muratović ocijenio je da su poraz u četiri opštine, bojkot parlamenta i san da bi svako od lidera pojedinačno mogao da bude kandidat za predsjednika Crne Gore doveli do konačnog raspada građanske opozicije.

 

"Konstituenti samozvane 'građanske opozicije', a prije svih Aleksa Bečić, pokušavaju ovih dana da nas, nakon javnog odumiranja ovog pretencioznog, a neuspješnog projekta, uvjere da on nikad nije ni postojao. Možda su zaboravili sve one sastanke, obećanja i prijetnje, kao i nedavno izgovorene riječi 'oca' ove koalicije, Ranka Krivokapića, koji je na Javnom servisu tvrdio da je tzv. građanska opozicija jača od DPS-a", saopštio je Muratović.

Bio je to, kako je rekao, još jedan u nizu pokušaja ujedinjavanja opozicionih snaga, bezuspješan jednako kao i svaki sličan tokom prethodne dvije decenije.

"Doduše, ovoga puta koncept 'građanske opozicije' je bio unaprijed osuđen na propast, ako se ima u vidu činjenica da su potencijalni savez činile partije od kojih su sve, osim jedne, gotovo na ivici cenzusa. Poraz u četiri opštine, bojkot Parlamenta kao sredstvo ucjene i na kraju san da bi svako od lidera partija u ovom skupu pojedinačno mogao da bude kandidat za predsjednika Crne Gore doveo ih je do konačnog raspada. Ne treba zanemariti ni 'sudar sujeta' koji se desio u tom propalom savezu, jer tamo gdje svako misli i ponaša se kao da je rođen za 'vođu', ne može doći do dogovora ni ko će voditi sastanak, a kamoli do zajedničkog predsjedničkog kandidata. Nažalost, to je glavna karakteristika svih dosadašnjih pokušaja ujedinjavanja opozicije", saopštio je Muratović.

Kada su, kako je rekao, "Bečić i Abazović najavili bližu saradnju, bio je to jasan znak da se Aleksa sprema za novo političko oceubistvo".

"Nakon Srđana Milića, na red je došao Krivokapić. Bez da trepnu, Bečić i Abazović ostavili su na ledini Lekića, Krivokapića i Jokovića, da se 'zabavljaju' sa druge strane cenzusa. Ovim potezom Bečić je u svoj politički dosije upisao još jednu podjelu pred novi poraz u Beranama i Ulcinju. Ako je samozvana 'građanska opozicija' imala ikakav smisao postojanja, onda se on ogleda kroz prikaz moralnog i političkog pada svih njenih aktera", zaključio je Muratović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније