Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

15. 01. 2018. 13:02   >>  22:51 27

NEĆE KOD BRAJOVIĆA

Opozicija: Konsultacije gubljenje vremena

Predstavnici opozicionih partija poručili su da neće učestvovati na konsultacijama o raspisivanju predsjedničkih izbora, koje organizuje predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Lider URA-e Dritan Abazović, kazao je Televiziji Crne Gore da ta partija neće učestvovati na konsultacijama koje organizuje predsjednik parlamenta.

On je Televiziji Crne Gore da su konsultacije "gubljenje vremena i da je konačna odluka donesena u nekim drugim centrima moći".

"A da Ivan Brajović samo sada pokušava da zadovolji neku formu koja nikom nije potrebna, osim za njegovu ličnu promociju", rekao je Abazović.

On je ocijenio da parlamentarni život u Crnoj Gori ne funkcioniše i da je parlament potpuno devalviran.

"Bilo bi smiješno da s takvim predsjednikom parlamenta bilo ko vrši bilo kakve ozbiljne konsultacije", istakao je Abazović.

Lider Demosa Miodrag Lekić smatra da su konsulatcija o datumu predsjedničkih izbora samo simuliranje demokratije.

"Simuliranje demokratije kroz nekakve krugove sastajanja nije suština stvari u ovom trenutku. Treba vidjeti da li izbori u ovom trenutku mogu da budu legitimni", kazao je Lekić za TVCG.

On je rekao da će sa predsjednikom parlamenta razgovarati kada prekinu bojkot.

"Eventualna komunikacija sa predsjednikom Skupštine može da bude kada se vratimo u parlament, odnosno kada parlament postane izraz suverenosti građana", naveo je Lekić.

Ni Demokrate neće kod Brajovića jer, kako kažu, nemaju namjeru da se konsultuju s portparolom lidera DPS-a Mila Đukanovića.

"Te konsultacije su simulacija demokratije, zato što bi gospodin Brajović trebalo da obavi konsultacije sa gospodinom Vujanovićem, jer formalno od odluke njih dvojice zavisi da li ćemo imati na proljeće u istom danu predsjedničke i lokalne izbore", saopšteno je iz te partije.

U SNP-u smatraju da predsjednik Skupštine neće uvažiti njihove argumente, već svojih koalicionih partnera.

"SNP ima svoj stav povodom ulaska u parlament i na taj način će se i po ovom pitanju oglasiti. Ja sam siguran da mi ostajemo pri našem stavu", kazao je potpredsjednik SNP-a, Dragoslav Šćekić.

TVCG saznaje da se ni DF neće odazvati pozivu Brajovića, kao ni SDP.

"SDP neće ići na te konsultacije jer tu adresu ne smatramo dovoljno autonomnom i kredibilnom da može doprinijeti aktuelnom političkom procesu", kazao je funkcioner SDP-a, Ivan Vujović.

Iz Ujedinjene Crne Gore su saopštili da će se pismom obratiti Brajoviću i reći mu da je sličan sastanak trebao da se održi prije šest mjeseci kada je trebalo pričati o postizanju preduslova za održavanje predsjedničkih izbora.

Konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, povodom datuma održavanja predsjedničkih izbora, Brajović će početi u srijedu, 17. januara.

Prilog Tatjane Debeljević, TVCG:

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније