Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 07. 2013. 15:56 >> 16:05
6

DA SE POŠTUJE DOGOVOR

FORCA: Očekujemo referendum u Tuzima

Forca očekuje poštovanje političkog dogovora u vezi održavanja referenduma u Tuzima, kao koraka u ostvarivanju punopravne opštine, kazao je poslanik te stranke Genci Nimanbegu, navodeći da će to pitanje biti demokratski test za državu.

Mediji su ranije prenijeli da su čelnici Gradske opštine Tuzi tražili su hitnu izmjenu elaborata za punopravnu opštinu koji je naručio gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, a u kome se navodi da bi nova opština imala budžet od 470 hiljada eura.

Nimanbegu je kazao da sumnja da se nad radnim timom koji je bio zadužen za nacrt elaborata vršio politički uticaj iz pojedinih krugova kojima je samostalnost gradske opštine Tuzi politički neprihvatljiva.

"Svim političkim subjektima koji u svom programu imaju zahtjev za punopravnu opštinu, stojimo na raspolaganju da prihvate elaborat koji je već u skupštinskoj proceduri i koji nedvosmisleno pokazuje da će budžet opštine Tuzi biti više od 2,5 miliona eura", rekao je Nimanbegu u reagovanju dostavljenom agenciji MINA.

On je podsjetio da je političkim dogovorom iz januara između albanskih partija i Demokratske partije socijalista, septembar određen kao termin za održavanje referenduma u vezi samostalnosti opštine.

"Očekujemo poštovanje političkog dogovora i poštovanje rokova oko održavanja referenduma kao koraka u ostvarivanju punopravne opštine", dodao je Nimanbegu.

On smatra da punopravnost opštine Tuzi nije samo obično ekonomsko pitanje.

"Posebno ako se ima u vidu da je recimo Opština Petnjica izglasana jednoglasno u Skupštini Crne Gore sa budžetom manjim od milion eura. To je i političko pitanje i demokratski test za državu", zaključio je Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније