Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 07. 2013. 14:29 >> 14:29

LOKALNE MUKE

Bošnjak: Vlast u Novom u nesaglasju

Predsjednik hercegnovskog DPS-a Zoran Bošnjak rekao je da je nastavak prekinutog zasjedanja lokalnog parlamenta potvrdio da među koalicionim partnerima koji čine opštinsku vlast nema jednoglasja i definisane parlamentarne većine.


"Povlačenje nezakonitog rješenja o imenovanju direktora JUK “Herceg fest”, došlo je nakon rasprave u kojoj su opozicioni odbornici DPS-a ukazali na nedostatke ovakve odluke UO JUK “Herceg fest”. I mišljenje Ministarstva kulture potvrđuje da takav izbor ne bi bio po zakonu, jer ustanovu kulture treba da vodi kvalifikovana ličnost, koja je u sprezi sa djelatnošću kulture, a ne preduzetnica sa iskustvom iz metalske struke baš kao i Predsjednik Upravnog odbora, kako su ukazali odbornici DPS-a, ističući da se radi o klasičnom podkusurivanju u koaliciji na vlasti sa ovakvim prijedlogom imenovanja na mjesto direktora JUK “Herceg fest”", saopštio je Bošnjak.

On je rekao da su u već prepoznatljivoj razmjeni argumentacije među pripadnicima koalicione vlasti jedni druge optuživali da im je jedini interes profit od zakupa Kanli kule, Doma kulture u Bijeloj i Dvorane “Park”.

"Odgovor, kako je uopšte ovakva saglasnost mogla da dođe na dnevni red Skupštine, jer riječ je o nezakonitoj odluci i rješenju, može se naslutiti u pokušaju da već raštimovani orkestar opštinske koalicije na vlasti nastavi svoj nastup po svaku cijenu, bez obzira što taj distonalitetan koncert mnogi “muzički obrazovani” građani Herceg Novog već masovno napuštaju", tvrdi Bošnjak.

Znajući da nemaju potrebnu većinu, predlagač je, kazao je on, bez rasprave sa dnevnog reda, takođe, povuklao i prijedlog Rješenja o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora JP "Vodovod i kanalizacija" Herceg-Novi o imenovanju direktora u četvrtom mandatu na čelu preduzeća koje je u finansijskoj blokadi i dugoročnim problemima u najavi.



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније