Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

10. 01. 2018. 11:22   >>  10:46 4

CKM

Za CG identitet i mlade 2017. bila loša

Protekla 2017. godina se može okarakterisati kao veoma loša godina za crnogorski identitet i za poboljšanje položaja mladih, ocijenjeno je iz NVO Crnogorska kulturna mreža.

Iz te NVO navode da Vlada Crne Gore nije radila na jačanju tekovina 21. maja, na izgrađivanju kulta crnogorske zastave a kako, dodaju, državne institucije svojim radom nijesu doprinijele podizanju stepena povjerenja građanja u njihov rad, samim tim u instituciju države.

"Vrhovno državno tužilaštvo je kontraverznim odlukama u predmetu 'Držani udar' koje su se odnosile na lidere Demokratskog fronta za neodređivanje pritvora poslalo jasnu poruku građanima da svi nijesu jednaki pred zakonom", navodi se u saopštenju.

Posebno poražavajućom za državu i sve vjernike Crnogorske pravoslavne crkve, smatraju, zabranu MUP-a da crnogorsko svještensvo u sahralnim objektima koji su u vlasništvu države obavlja službe.

"Takođe poražavajuće je da se niko od visokih državnih funkcionera nije oglasio da osudi organizaciju obilježavanja 99 godina od održavanja sramne Podgoričke skupštine", kazali su iz CKM-a.

Oni ocjenjuju da ni ni odnos prema mladima nije na zavidnom nivou.

"Političari, naročito oni iz opozicije su konstantno vrijeme trošili pričajući o nekakvoj političkoj krizi, umjesto da govore o nedostatku radnih mjesta za mlade, i pravljenju boljeg ambijenta za njih. U opštinama Budva, Kotor i Herceg Novi su bila evidentna partijska zapošljavanja", kazali su.

Iz CKM-a ocjenjuju da ni vladina resorna ministarstva nijesu postigla željene rezultate, izuzimajući Ministasrtvo poljoprivrede i ruralnog razvoja koje je, kako su kazali, u prethodnoj godini jedino dalo konkretne rezultate kada je u pitanju pružanje podrške mladima i otvaranje novih radnih mjesta.

"Posebno je upitan razultat ministarsva ekonomije koje jeftinim marketinškim trikovima zvanim 'Biznis karavan' pokušava javnosti zamazati oči pred stvarnošću", navode iz te NVO.

Iz navedenih primjera, konstatuju da predstoji velika borba i rad na jačanju crnogorskog identiteta, koji je, kako su kazali, emigrant u Crnoj Gori.

"Državnim institucijama predstoji veliki rad na poboljšanju statusa mladih, i pravljenju ambijenta za otvaranju novih radnih mjesta za njih", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније