Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

30. 12. 2017. 12:36   >>  12:05 25

POZIV OD AMBASADORA

Medojevića zvali da prati izbore u Meksiku

Lider Pokreta za promjene (PzP) i funkcioner DF-a, Nebojša Medojević, dobio je poziv od meksičkog ambasadora u Beogradu Marka Antonija Garsija Blanka da prati izbore, koji će u njegovoj zemlji biti održani 1. jula 2018. godine.

 

To je saopšteno iz Pokreta za promjene, iz kojeg navode da će se 1. jula naredne godine na tamošnjim izborima birati novi predsjednik Meksika, 128 senatora, 500 saveznih poslanika i 2.777 osoba, koje će biti birani na lokalnim izborima (guverneri, lokalni poslanici, gradonačelnici, predsjednici opština i odbornici).

"Ovaj poziv predstavlja dokaz i svojevrsno priznanje međunarodnog ugleda i uticaja Pokreta za promjene, ali i odraz poštovanja prema lideru PzP-a. Medojević je jedini političar u Crnoj Gori koji je prvi glasno kritikovao lošu politiku EU prema Crnoj Gori, te dvostruke standarde evropskih institucija. Javno je ukazivao na korupciju, birokratiju i ostale probleme sa kojima se suočavaju danas evropske institucije, koje treba da budu primjer ostalim zemljama", podsjećaju iz PzP-a.

Navode da je Medojević jedan od rijetkih koji je otvoreno podržavao Bregzit, te zbog toga, "i njegovih cjelokupnih stavova o idejama sloboda i demokratije, i bespoštedne dugogodišnje borbe za ideju slobodne Crne Gore sa akcentom na vladavinu prava, uživa duboko poštovanje kod evropskih konzervativaca i reformista (ACRE), što dokazuje činjenica da je nedavno u Jerevanu reizabran za člana Savjeta ovog tijela".

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније