Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

30. 12. 2017. 10:50 >> 10:26
10

DPS KOTOR

Za Jokića se glasalo flomasterima u boji

Demokratska partija socijalista (DPS) Kotora saopštila je da se Vladimir Jokić "na skandalozan način dočepao fotelje" predsjednika Opštine Kotor.

 

Ocjenjujući da je koalicija u Kotoru na staklenim nogama od samog početka, iz DPS-a podsjećaju da "od juče to jasno saopštava i jedan od konstituenata koalicije - Demokratski front (DF)".

"Da li su konačno priznali sebi da je koalicija pred raspadom? Ili su se zabrinuli da kotorski SNP ne krene budvanskim scenarijom? Nepovjerenje je kulminiralo – sada ga javno iznose 'partneri', a građane podsjećamo da je lokalni brak Demokrata, SNP-a, SDP-a, URA i DF-a ovako, uz nepoverenje, i počeo", saopšteno je iz DPS-a.

Iz ove partije navode da su "lokalni demagozi i prijatelji", još kada su četiri mjeseca nakon okončanja lokalnih izbora jedva dogovorili ko će se kojom funkcijom namiriti, "smislili 'interesantan' način glasanja za predsjednika Opštine Vladimira Jokića".

"Da se slučajno ne bi desilo da neko ipak ne ispoštuje skrpljeni dogovor i ne podrži izbor skrivenog apatrida Jokića, organizovali su glasanje različitim bojama i znakovima, kako bi nakon glasanja mogli utvrditi ko je kako glasao i kako bi sprečili da neko ne izda. Ovu činjenicu Demokratska partija socijalista (DPS) potvrđuje dostavljanjem glasačkih listića koje smo dobili na osnovu javnog pristupa informacijama aktom UP 11-217/17 od 21. decembra 2017. godine. Time su naše sumnje o zloupotrebi glasanja potvrđene, a dokaze dajemo na uvid crnogorskoj javnosti. Sve listiće možete vidjeti objavljene na Facebook stranici Savjet mladih DPS Kotor i na zvaničnom sajtu DPS-a.
Zanimljivo je to da je pet listića zaokruženih plavim flomasterom, pet obilježeno kvadratićima, tri zaokruženih ljubičastim flomasterom, tri crvenim flomasterom i jedan kružićem. Da li je to slučajnost ili ima podudarnosti sa brojem mandata Demagoga (DCG) 5, organizatora državnog udara (DF) 5, Stranke Decenijskih Parazita (SDP) 3, Stranke Nezasitih Penzionera (SNP) 3, i vesele URA družine 1, neka prosude građani Kotora. Da li će URA ostati dosljedna svom ranijem činjenju u Mojkovcu pa prijaviti tužiocu povredu tajnosti glasanja ostaje nam da vidimo", navodi DPS u saopštenju.

To je, kako su ocijenili, "još jedan dokaz da kotorsku vlast ne čine nikakve demokrate, pravdoljupci i moralne veličine, nego trgovci funkcijama i novcem, populizmom".

"Glasanje za Jokića crvenom, plavom, ljubičastom bojom, kvadratićima i krugom davnašnji je dokaz nepovjerenja koalicionih drugova, političke trgovine i borbe za lične i partijske interese kao i privilegije, pa zato i ne čudi što se kotorska koalicija drži još samo na staklenim nogama", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније