Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 12. 2017. 13:50 >> 13:16
3

KOMUNISTI CG

"Sva opozicija da se ujedini"

Predsjednik Centralnog komiteta Jugoslovenske komunističke partije, Vladislav Vuković, pozdravio je inicijativu Predsjedništva DNP-a o neophodnom opštedruštvenom i ideološkom pomirenju u Crnoj Gori. Ta partija insistira da se sva opozicija ujedini, i prevaziđe međusobne ideološke i druge razlike.

Vuković se danas sastao sa predsjedniom DNP-a i članom Predsjedništva Demokratskog fronta, Milanom Kneževićem.

"Vuković je pozdravio inicijativu Predsjedništva DNP-a o neophodnom opštedruštvenom i ideološkom pomirenju u Crnoj Gori, uz realnu potrebu prihvatanja ove inicijative od svih odgovornih političkih subjekata, organizacija i pojedinaca", saopšteno je iz DNP-a.

Konstatovano je, dodaje se, da je Jugoslovenska komunistička partija na brojnim primjerima pokazala da je prevazišla usko ideološka i druga opredjeljenja.

"U tu svrhu konstatovano je da je Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, posebno stupanjem u koaliciju s Demokratskim frontom preko DNP-a, pokazala na brojnim primjerima da je prevazišla usko ideološka i druga opredjeljenja u okolnostima borbe da se aktuelni režim u Crnoj Gori konačno promijeni. Kako je zajednički konstatovano, iako baštini socijalističke imovine, nastupajući i kao formalni zagovornik tekovina NOB-a, DPS je objektivno zapao u stanje krajnjeg desnog liberalizma, i pritom na pozicijama antisocijalizma izveo kontrarevoluciju", navodi se u saopštenju.

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore insistira da se sva opozicija ujedini, i prevaziđe međusobne ideološke i druge razlike.

"Ovo tim prije jer se sve opozicione partije objektivno zalažu za odlučne borbu da se oduzme sve što je popljačkano i nepravedno privatizovano. U opoziciji se svi takođe zalažu i da se radnici, proizvođači i izvršioci društveno korisnog rada dovedu u poziciju opšte sigurnosti na radnom mjestu i u društvu. Zajednička su i zalaganja za socijalniji sistem nagrađivanja, kao i da se procesuiraju svi iz vlasti, i drugi, koji su se nepravedno i prekomjerno obogatili", ističu iz DNP-a.

Knežević i Vuković su zaključili da opozicija treba da se koncentriše na promjenu aktuelne vlasti, "koja ima kontranarodni i rušilački karakter, zbog čega je potrebno formirati socijalno humanističke institucije na temelju novih humanih odnosa u crnogorskom društvu".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније