Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ TVCG ]

28. 12. 2017. 10:08 >> 07:47
24

JOKOVIĆ PORUČIO

Centrala nije za raskid vlasti u Budvi

Lider SNP Vladimir Joković kaže za TVCG, da centrala partije nije za to da se raskine vlast u Budvi, ali su za to da se poštuju dogovori oko raspodjele vlasti u Budvi. Zbog nedostatka kvoruma odgođena je posljednja ovogodišnja sjednica budvanskog Parlamenta. Joković kaže da najava da SNP napušta koaliciju nije konačna.

Na sjednicu je došlo 15 poslanika, pa je predsjednik Skupštine Đorđije Vujović konstatovao da nema kvoruma i da se sjednica odlaže. Na sjednicu nijesu došli odbornik SNP-a Goran Pejović i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornik SNP-a Goran Pejović i nezavisni odbornik Stevan Džaković. 

"Razočaran sam odnosom pojedinaca i političkih subjekata prema gradjanima, i potrebama. Sve se ovo moglo uraditi i da se usvojio budžet i razvojni planovi, fundamentalna dokumenta za iduću godinu. Vlast koja ne može donijeti fundamentalni dokument poput budžeta jednostavno nije vlast i to je to", kazao je za TVCG Dragan Krapović, predsjednik Opštine Budva. 

"Ne vidim uopšte legitimitet ovakve odluke jednog odbora koji je odavno raspušten, mislim da je to stvar organa SNP-a da razriješi ovu situaciju u Budvi", kazao je predsjednik Skupštine Budva Đorđe Vujović.

SNP u Budvi je, kaže Marković odlučio. Postojeća koalcija ne funkcioniše pa su raspoloženi za nove pregovore i to sa svima.

"To već neće biti ista priča. U ovom trenutku smo se vratili na period poslije izbora kada su sve opcije na stolu", kazao je Marković.

"Ako oni imaju nekoga drugoga za formiranje neke nove koalcijie, pretpostavljam da misle na DPS, neka izvole i razgovaraju sa njima", naveo je Đorđe Vujović.

"Nijesmo usvojili budžet, nijesmo usvojili neke najosnovnije stvari, već smo ih uskratili, a sad treba da razgovaramo, bojim se da meni ta priča ne pije vodu. Vidjećemo šta je stav partijskih organa", kazao je Krapović.

Za DPS pojedinačno najaču partiju u Budvi, raspad koalicije je očekivan. Izbori su, tvrde jedino rješenje, jer postojeća vlast je, smatraju najveću štetu nanijela budvanima.

"Oni su kreirali ambijent podjela i revanšizma u Budvi neviđen za ovaj prostor, tako da je potpuno očekivano da nekome proradi savjest od partija koje čine vlast. Tako da smo mi u DPS-u samo čekali trenutak kad će se to desiti", istakao je za TVCG Nikola Vuković iz OO DPS- a u Budvi.

Raspad kolacije nije iznenađenje ni za Crnogorsku. Tvrde da nije šteta to što budžet nije usvojen, jer je, kažu megalomanski projekat koji je usmjeren samo na interese koalicionih partnera. Apeluju da se, kako kažu, barem neko od njih konačno okrene građanima.

"Za godinu aktualena vlast je pokazala da je ona još rigidnije primijenila partijsko zapošljavanje i zadovoljenje partijskih interesa, jer je ovdje još komplikovanije, jer ih ima devet. Tako da je i ovaj budžet više bio budžet koji je trebao da zadovolji članica koalicije nego građane", poručio je predsjednik Crnogorske Dragan Ivančević.

Ipak, ukoliko do kraja godine budžet ne bude usvojen, odnosno ne bude donijeta odluka o privremenom finansiranju, za šta je isto potrebno održavanje sjednice Skupštine opštine, Vlada ima pravo da uvede prinudnu upravu u Budvi.

 Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније