Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

25. 12. 2017. 17:35   >>  22:55 16

VIJEĆE ZA BEZBJEDNOST

"Situacija stabilna i zadovoljavajuća"

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna i zadovoljavajuća, ocijenilo je Vijeće za nacionalnu bezbjednost i osudilo svaki pokušaj diskreditacije institucija sistema i ugrožavanja autoriteta Višeg suda i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Vijeće je danas na sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković pozdravilo aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, koje se sprovode u okviru posebnih i ciljanih operativnih akcija na suzbijanju svih vidova organizovanog kriminala, kako na području Kotora, tako i u drugim gradovima.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, to jasno ukazuje da je država odlučna i sposobna da obezbijedi stabilnost, mir i sigurnost građana i imovine.

"Zajednički je konstatovana nova dimenziju i kvalitet međuinstitucionalnog djelovanja organa za sprovođenje zakona na planu suprotstavljanja organizovanom kriminalu, posebno na liniji saradnje između Specijalnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije", piše u saopštenju.

Navodi se da je takva saradnja modalitet za dugoročno očuvanje bezbjednosti i sigurnosti države i građana.

Vijeće je osudilo svaki pokušaj ugrožavanja i diskreditacije institucija sistema, kao i ugrožavanja autoriteta Suda i SDT sa ciljem da se sudski proces u predmetu terorizam u pokušaju izmjesti iz suda i prenese na ulicu i u medije.

"Vijeće je dalo punu podršku pravosudnim institucijama i drugim nadležnim organima u sprovođenju zakonom utvrđenih nadležnosti", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније