Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 12. 2017. 13:31 >> 12:56
1

LOKALNI IZBORI

URA predstavila program za Ulcinj

Građanski pokret URA predstavio je danas svoj program za predstojeće lokalne izbore u Ulcinju, čime su, kako su kazali, i zvanično započeli izbornu kampanju.

Program nosi naziv #URAzaUlcinj | #UlcinjNovimGeneracijama i kako su kazali, utemeljen je na viziji odgovornih politika za razvoj grada i stvaranje blagostanja.

"Pripremili smo odgovore na ključne probleme i potrebe građana opštine Ulcinj u 16 oblasti društvenog, političkog i privrednog života. Za svaku od njih smo kreirali posebnu politiku čime demonstriramo našu riješenost, odgovornost i posvećenost", rekao je predsjednik Pokreta Dritan Abazović.

On ističe da je kampanja inovativna i po tome što se zasniva na direktnoj realizaciji politika umjesto na predizbornim obećanjima.

"Odgovorne i realne politike se prepoznaju po tome, što odslikavaju široki konsenzus i što ih je moguće realizovati odmah i prije pobjede na izborima. Naša kampanja predstavlja u tom smislu promjenu političke paradigme ne samo u Crnoj Gori, nego i u regionu", navodi se u saopštenju.

Predsjednik lokalnog odbora, Omer Bajraktari izrazio je izuzetno zadovoljstvo i ponos zbog snažnih politika, koje su razvili mladi i motivisani eksperti u višemjesečnim, direktnim razgovorima sa građanima i zainteresovanim stranama.

"Dobili smo impulse za dugoročne strategije koje će dovesti do ekonomskog razvoja i povećanja kvaliteta života građanki i građana. Imamo realna i održiva rješenja za ključne probleme i potrebe javnih finansija, lokalne uprave, urbanizma, kapitalnih investicija, privrede, turizma, poljoprivrede, ženskog preduzetništva, ekologije, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, reciklaže, kulture, mladih, sporta, prekogranične saradnje, dijaspore, socijale i zdravlja", kazao je Barjaktari.

On je kazao da očekuje snažne reakcije javnosti i masovnu podršku na izborima.

"Postavili smo standarde, koji će promovisati odgovornost za predizborna obećanja i učiniti Ulcinj kolijevkom nove političke kulture", kazao je Bajraktari.

Svaka politika je, dodaje, vizualizirana kako bi lako pronašla put do birača na oba jezika i poslužila im kao sljediv i mjerljiv indikator realizovanih etapa.

"Građanima je takođe omogućen interaktivni kontakt sa nosiocima politika preko platforme https://ura-ulqin.jimdosite.com/ kao direktna mogućnost da uključe svoje potrebe u četvorogodišnji program", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније