Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

17. 12. 2017. 12:55   >>  12:23 21

STIJEPOVIĆ PORUČUJE

DPS pobjeđuje u PG, kandidat na vrijeme

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Migo Stijepović ubijeđen je u pobjedu Demokratske partije socijalsita na predstojećim izborima u Glavnom gradu.

Kaže da će DPS kandidata za gradonačelnika Podgorice odrediti "na vrijeme".

Stijepović je ddbacio spekulacije o podjelama na nekoliko struja unutar podgoričkog DPS-a.

“Nema struja. Od 1997. nijesmo imali nijedan raskol, nijednu veću svađu, djelujemo jedinstveno, takav je i podgorički DPS – bez struja”, kazao je Stijepović gostujući u emisiji "Živa istina".

DPS je, stoga, kako je dodao, siguran u pobjedu u Podgorici.

“Siguran sam da je ova gradska uprava za protekle tri godine i dva i po mjeseca, a nastaviće tako do kraja mandata, ostavila dobar zalog i da ćemo napraviti takvu reprezentaciju, odnosno odborničku listu, koja će garantovati sigurnu pobjedu DPS-a, odnosno njegovog kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima”, kazao je Stijepović.

Podgorička skupština najtragičniji datum

Naredne godine biće tačno vijek od Podgoričke skupštine. Upitan da li bi Podgorica trebalo da se odredi na neki način prema karakteru tog događaja, Stijepović odgovara potvrdno.

“Biću jasan i iskren, trebalo bi i to tokom cijele godine. To je datum kojim se ne možemo ponositi, najtragičniji u našoj istoriji. Kao Crnogorac, Podgoričanin i kao gradonačelnik Podgorice osjetim gorčinu i nelagodnost na svaki pomen tog događaja, u čijem je nazivu sadržano ime ovog grada. To je vrijeme u kome je nestala država, crkva, slavna dinastija Petrović-Njegoš proglašena za izdajničku. Ima nekih koji su slavili i 99 godina od Podgoričke skupštine. Iduće godine je stogodišnjica tog tragičnog događaja i to ne može biti godina za slavlje, ali jeste za edukaciju. Za one koji, eventualno, ne znaju što se tada desilo", navodi Stijepović.

Komentrišući inicijativu da ulica ili trg u centru Podgorice dobiju ime kapetana Đura Draškovića i Boraca za pravo čast i slobodu Crne Gore, Stijepović kaže da će on lično to podržati.

“Iako ja o tome ne odlučujem. O tome odlučuju odbornici u gradskom parlamentu, ali sam siguran da ćemo oko toga na našem odborničkom klubu postiči jedinstvo”, kazao je Stijepović ocjenjujući da je apsurdna činjenicu da je sjedište Vlade Crne Gore u Karađorđevoj ulici.

Gradonačelnik Podgorice saglasio se sa ocjenom da spomenik vojvodi Mirku treba da bude početak ispravljanja istorijskih nepravdi, a spomenik Božidaru Vukoviću Podgoričaninu kraj falsifikata kojima se o trošku države potire crnogorski identitet.

Birokratija kriva za pojedine projekte

Stijepović je naveo da je zadovoljan urađenim otkad je na čelu Glavnog grada.

Najponosniji je na servis Biro-48 putem kojeg je riješeno preko 10 hiljada zahtjeva građana Podgorice.

"Urađene su biciklističke staze, do Nove godine trebalo bi da bude gotovo natkrivanje bazena. Nakon 66 godina, Podgorica će dobiti gradsko pozorište. Radovi teku po planu. Tri prioritetna projekta u narednom periodu su izgradnja uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, jugozapadna obilaznica i bulevar u Donjoj Gorici. Javnim službenicima, socijalno ugroženima i penzionerima podijeljeni su stanovi i lokacije za zgrade", navodi Stijepović.

Jedino za čim gradonačelnik žali je što ranije nijesu krenuli sa nekim od projekata, za šta krivi birokratiju.

“Nijesmo imali nikakvih dilema da procedure ne treba poštovati. Poštovaćemo ih jer moramo, ali to je zaista nešto što je problem, ne samo Podgorice ili prijestonice, nego mislim i države. Treba uraditi nešto da se ubrzaju tenderske procedure”, apeluje Stijepović.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније