Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

15. 12. 2017. 20:55   >>  20:23

U BUGARSKOJ

Radović stupila na dužnost ambasadora

Ambasadorka Crne Gore u Bugarskoj Snežana Radović predala je akreditivna pisma predsjedniku te države Rumenu Radevu, čime je stupila na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Sofiji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Radev je poželio ambasadorki uspjeh u obavljanju diplomatske misije i pohvalio prijateljske odnose dvije države na svim nivoima.

„Čestitao je na punopravnom članstvu naše zemlje u NATO savezu i naglasio nastavak podrške Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji (EU) tokom bugarskog predsjedavanja Savjetom EU“, kaže se u saopštenju.

Radović je istakla da joj je čast i privilegija da predstavlja Crnu Goru u tradicionalno prijateljskoj zemlji, i istakla je da će njena diplomatska misija biti posvećena daljem unaprjeđenju bilateralnih i ekonomskih odnosa dvije države.

„Tokom sastanka, ocijenjeno je da postoji prostor za intenziviranje saradnje dvije države u oblastima ekonomije, turizma, poljoprivrede, sporta, nauke i obrazovanja“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније