Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

14. 12. 2017. 21:04 >> 20:32
3

DPS SDP-U

Kotoru dosta političkog profiterstva

Opštinski odbor kotorskog DPS-a optužio je loklani SDP da svoje članove zapošljavaju uz mjesečne naknade od po 2.500 eura. Iz DPS-a poručuju i da će građani Kotora znati na sljedećim izborima da takav „nemoral i pohlepu kazne“.

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Kotora saopštio je ranije da Demokratsku partiju socijalista (DPS) boli činjenica da su počeli da rješavaju probleme građana Kotora, zbog čega sve veći broj DPS pristalica dolazi u SDP. 

Opštinskog odbora DPS Kotor pita SDP-u u tom gradu zašto "vlast koriste za protivpravno zapošljavanje prijatelja, rodbine, funkcionera koju su, kako navodi DPS, doveli iz raznih djelova Crne Gore". 

„Samo jedan primjer: nakon pritisaka i ucjena koje je sprovodila jurišnica barskog ogranka Stranke Decenijskih Parazita (SDP) Nađa Al Saraji, Sekretarijat za imovinsko pravne poslove je desetkovan, sa namjerom protivpravnog prisvajanja 30.000 eura novca građana Kotora, uz amin apatrida na funkciji predsjednika Opštine Vladimira Jokića. O ovoj nezakonitoj radnji svjedoči Ugovor br. ‎01-14077 od dana 11.09.2017. godine. Pozivamo vas da objavite dokument - sporni Ugovor i pokažete na koji način parama Kotorana plaćate ogranke parazitskog udruženja i na koji način kupujete podršku i ostanak na vlasti“, navodi se u reagovanju kotorskog DPS-a.

„Stranka decenijskih parazita“, kako SDP nazivaju u DPS-u, umjesto da, kako navodi DPS, „odgovori na pitanja koje se tiču partijskog zapošljavanja, nepotizma i angažovanja ambicioznih penzionera preko grbače Kotorana, lansira nove neistine“.

„To nas i ne čudi, jer smo nedavno utvrdili da je među funkcionerima ove stranke zavladala kolektivna mitomanija. Zbog amnezije i gramzivosti ove stranke, moramo iste podsjetiti da su samo u Opštini Kotor zajedno sa nama obavljali vlast punih 12 godina, zauzimajući funkcije predsjednika Skupštine Opštine, potpredsjednika Opštine, sekretara Sekretarijata za razvoj preduzetništva, direktora Informacionog centra, direktora A.D. Luka Kotor i da su upravo oni bili kočničari koji su kumovali zaustavljanju projekata kakvi su Pothodnik na rivi, Žičara do tvrđave Sveti Ivan, Projekat vodosnabdijevanja Donjeg Grblja, Šetne staze Tabačina – Gurdić, rekonstrukcija Fontane na Rivi i mnogih drugih. Onog momenta kad su, promjenili dres, iz kapitalnog Budžeta, istog onog koji su sa nama pripremali, sa partnerima iz ove sklepane i nakaradne vlasti, izbrisali su izgradnju i realizaciju svih projekata važnih za Kotor i Kotorane“, stoji u reagovanju kotorskog DPS-a.

SDP optužuju da zapošljavaju svoje „saputnice, penzionere i kadrove iz susjednih opština, za mjesečne naknade od po 2.500 eura“.

„Kao da ste zaboravili i da ste iz vlasti izopšteni onoga momenta kad narod nije mogao više da trpi vašu gramzivost za vlašću i funkcijama sa posebnim akcentom na visoke apanaže. Kotorani će znati na sljedećim izborima da takav nemoral i pohlepu kazne, jer ste u ovom gradu postali pojam političkog profiterstva i nemorala“, zaključuje se u reagovanju Opštinskog odbora DPS Kotor.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније