Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

14. 12. 2017. 13:31 >> 13:49
2

DARMANOVIĆ O PALESTINI

CG zabrinuta za mirovni proces

Crna Gora je zabrinuta zbog najnovijih događaja i mogućih posljedica po mirovni proces u Palestini.

To je odgovor crnogorskog šefa diplomatije, Srđana Darmanovića, na pitanje kakav je stav zvanične Podgorice po pitanju Jerusalima, nakon što su ga Sjedinjene Američke Države (SAD) priznale za prijestonicu Izraela.

"Smatramo da treba zadržati stvaranje uslova za direktne i sadržajne pregovore, koji bi donijeli održivo rješenje", kazao je on na konferenciji za novinare, nakon susreta s litvanskim kolegom Linas Antanas Linkevičiusom.

Kako je naveo, Crna Gora je uvijek podržavala, i sad podržava takozvano rješenje o dvije države i već poznate stavove koji su sadržani u nizu odluka i rezolucija Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

"Budući da je to, po našem viđenju, jedina realna opcija koja može donijeti trajan mir i bezbjednost i Izraelu, i Palestini", rekao je Darmanović.

On je istakao da Crna Gora ima veoma dobre odnose sa obje države i cilj joj je da takve odnose održava i dalje.

"Zato ostajemo posvećeni daljem razvoju bilateralnih odnosa i sa Palestinom i sa Izraelom, uz obostrano poštovanje i izgradnju političkih, privrednih, kulturnih, naučnih i drugih kontakata. Mi vjerujemo da je mirovni proces nezamjenjiv, i da će se nastaviti", poručio je Darmanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније