Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 12. 2017. 18:28 >> 17:56
1

SMJENA IVANOVIĆA

URA: Pokušaj gušenja slobodne riječi

Iz Građanskog pokreta URA danas su najoštrije osudili pokretanje postupka za smjenu člana Savjeta AEM-a Darka Ivanovića.

Kažu da je jučerašnjim glasanjem na Administrativnom odboru predstvaljena slika jednoumllja poslanika vladajuće većine Skupštine Crne Gore i ogoljen karakter režima.

"Indikativno je to što se Ivanović u prethodnom periodu kao član Savjeta AEMA-a zalagao za kažnjavanje TV Pink M zbog niza kršenja zakonskih propisa i novinarskog etičkog kodeksa i da smjena dolazi poslije takvih njegovih zalaganja. Kako funkcioniše sistem koji je DPS uspostavio najbolje pokazuje primjer funkcionera SD-a, Nebojše Obradovića koji je osuđen u slučaju “Ramada” a uprkos tome se i dalje nalazi na funciji direktora Direktorata za željeznicu i člana Odbora direktora podgoričke Čistoće. Jučerašnjim činom Skupština kao institucija je još jednom pokazala koliko je njena uloga obesmišljena sa figurama koje po automatizmu dižu ruke za prijedloge koje podnosi DPS", saopštili su iz pokreta URA.

Oni dodaju i da ovakvim činom DPS pokušava da uguši svaku slobodnu riječ i obračunava se sa slobodnomislećim i kritički nastrojenim ličnostima i medijima.

“Jasno je da DPS na raznorazne načine pokušava da povrati nekadašnji uticaj na većinu medija koji je doskora imao a sve to zarad paničnog očuvanja rejtinga koji je u konstantnom padu”, zaključili su u pokretu URA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније