Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

12. 12. 2017. 11:59 >> 11:25
4

REAGOVANJE SDP-A

Aktuelnoj vlasti bliži se kraj

Socijaldemokratska partija Crne Gore poručila je da se bliži kraj aktuelnoj vlasti.

Juče je iz DPS-a saopšteno da crnogorska opozicija, u svojoj nemoći da se suoči sa serijom izbornih poraza, inferiorno vreba trenutak kad će se predsjednik DPS Milo Đukanović oglasiti u medijima, kako bi se i oni političiki okoristili makar i za pet sekundi slave.

SDP u reagovanju ponavlja je upravo predsjednik DPS-a Milo Đukanović bio protiv prelazne Vlade.

"Govorio je Đukanović da je to“eksperiment i trik na šta Vlada neće pristati“, da je to „zahtjev naše političke konkurencije, da uđe u vlast bez izbora“, da bi to bio „crnogorski i globalni fenomen“ i mnogo toga još... Što se to desilo u medjuvremenu od nekih mjesec dana da prihvati ovaj, kako sam naglasi, „eksperiment i trik“ svima je jasno", navodi SDP.

Kažu i da su Đukanoviću, međunarodni partneri poručili da "to mora da uradi".

"To što je u međuvremenu kupio par poslanika Pozitivne CG potpuno je nevažna činjenica, sem naravno za nekog od tajkuna koji je morao to da isfinansira. Takođe, jasno mu je da je čitav proces započet, vođen i dogovaran na Parlamentarnom dijalogu koji je pokrenuo Predsjednik SDP, jer sa njim na njegov poziv nikome padalo na pamet nije bilo da sjedne a ne da bilo što dogovara. Jednako kao što ni danas nikome ne pada na pamet da sjedne sa Đukanovićem, jer njemu ne vjeruju ni „prijatelji“ a kamoli saveznici", navodi se u reagovanju SDP-a.

Koliko Đukanović ima prijatelja u DPS uvjeriće se, kažu u SDP-u, kada padne sa vlasti.

"Tada će panuti i strah. Dovoljno je samo da vidi Marovića", navodi SDP.
 
SDP kaže i da DPS-u najviše smeta što je Ranko Krivokapić bio Predsjednik Parlamentrne Skupštine OEBS-a.

"Ne čudimo se - Đukanović je kolekcionar nekih drugih međunarodnih titula. Ličnost godine za organizovani kriminal i korupciju za 2015. koju dodjeljuje ugledna međunarodna organizacija ili možda titula specijalnog gosta u italijanskom procesu za šverc cigareta. Prestižne titule, nema što", poručuju iz SDP-a.
 
Kažu i da je posebno zanimljivo i groteskno kada o držanju "za fotelju govore oni koji sa vlasti ne smiju otići".

"Teška je to sudbina kada vam je vlast sve, a znate da joj se bliži kraj. Teška je sudbina onoga koji mora biti na vlasti da bi stvarao iluziju da je slobodan čovjek. Od toga nema većeg ropstva – ne pomažu tu ni milijarde, a ni hidroelektrane. I na kraju, Đukanoviću, da vam poslije Pinka i mi postavimo jedno nezgodno pitanje. Ne rekoste nam, valjda zaboraviste u nervozi, jeste li ponosni na vizionarski nastup u Skupštini Republike Srpske na Palama kada ste sa Karadžićem i Krajišnikom pozivali na etničko čišćenje u BiH?", zaključuje se u reagovanju SDP-a 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније