Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

12. 12. 2017. 12:18   >>  20:24 51

BIRJUKOV PORUČIO

Zapad, a ne Rusija organizuje državne udare

Ruska federacija ne organizuje državne udare ni zvanično ni nezvanično, jer to nije njen metod, poručio je član Predsjedništva ruske partije Rodina Fjodor Birjukov.

Delegacija te partije, čiji je osnivač potpredsjednik ruske Vlade Dmitri Rogozin, stigla je u ponedjeljak u Podgoricu da bi podržali lidere Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića i Milana Kneževića.

"Zapadne sile organizuju državne udare i one to ne skrivaju i svoje metode pripisuju Rusiji i našim saradnicima iz DF-a. Uvjeren sam da će iz svega izaći kao ljudi bez krivice", poručio je Birjukov na zajedničkoj konferenciji za medije sa liderima DF-, prenosi portal Analitika.

On je kazao da je sudski proces koji se vodi u Crnoj Gori protiv vođa tog političkog saveza isključivo politički, i dodao da je on uvjeren "da će za sve naše saradnike sve biti završeno opravdanjem".

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević, kazao je da dolazak delegacije partije Rodina pokazuje bliske veze Rusije i Crne Gore.

On je rekao da je sudski proces protiv koji se vodi protiv DF-a "pokušaj širenja antiruske histerije".

"Jasno je da je montirana optuznica bila zamajac za učlanjenje Crne Gore u NATO, širenje antiruske histerije u Crnoj Gori i pokušaj da se Rusija predstavi kao neprijatelj crnogorskom narodu", ocijenio je Knežević.

Kako je dodao, smatraju da je neophodno ukinuti sankcije Rusiji, razvijati najbolje odnose sa tom zemljom, i da se to ne kosi sa našim načelima da Crna Gora postane punopravan član EU.

Knežević je kazao da je podatak da je predsjednik Rusije Vladimir Putin najpopularnija osoba u Crnoj Gori dokaz o bliskosti dviju država. "To je dokaz da crnogorski narod ne podržava jednostrane akte uperene protiv bratskog ruskog naroda i da je Rusija duboko povezana sa crnogorskim narodom" smatra Knežević.

On je rekao da su njemu i Andriji Mandiću oduzeti pasoši, iako Specijalno državno tužilaštvo i Viši sud, kako kaže, znaju da vođe DF-a nemaju namjeru da bježe iz Crne Gore. „To su uradili da bi nas onemogućili da imamo međunarodne aktivnosti koje se tiču predsjedničkih i lokalnih izbora“, zaključio je Knežević.

Na pitanje kako komentarišu što se ni nakon pola godine od punopravog članstva Crne Gore u NATO nije obistinilo predviđanje Rogozina da "ćemo se pokajati", Birjukov je rekao da bi za Crnu Goru najbolje bilo da se pridržava vojne neutralnosti.

Govoreći o povratku u parlament, Knežević je kazao da njihovi prijatelji iz Rusije znaju da im niko od ostatka opozicije nije odgovorio na poziv za zajedničko djelovanje.

Birjukov je dodao da je povratak DF-a u Skupštinu koristan za crnogorsko društvo. „Smatramo da aktivnosti DF-a idu u korist građanskog društva u Crnoj Gori kao i u smislu poboljšanja dobrih odnosna vaše države i Rusije“, zaključio je Birjukov.

Пратите нас на

Коментари51

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније