Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

11. 12. 2017. 17:30 >> 17:12

VUJANOVIĆ S RAMOM

Odnosi CG i Albanije bez otvorenih pitanja

Odnosi između Crne Gore i Albanije su bez otvorenih pitanja, a naša zemlja je spremna da s komšijama podijeli svoje iskustvo u procesu pristupanja Evropskoj uniji, istakao je predsjednik Filip Vujanović na sastanku s premijerom Albanije Edijem Ramom u Tirani.

Vujanović je kazao da vjeruje da će zajednička sjednica vlada razmotriti važna pitanja itanja saradnje i obezbijediti da se ona na obostranu korist realizuje.

"Ukazao je na važnost regionalnih projekata dvije države očekujući da će se zajednički ubrzati njihova realizacija", naglasili su iz kabineta Vujanovića.

Rama je naglasio da je Crna Gora u pristupnom procesu NATO-u pokazala veliku odgovornost, koja je pomogla članstvo.

"Podijelio je zadovoljstvo odsustvom otvorenih pitanja između dvije države konstatatujući da postoji prostor unapređenja saradnje posebno u sferi ekonomije. U tom smislu iskazao je spremnost da kroz konkretne projekte i politike dvije vlade afirmiše mogućnosti novih sadržaja saradnje i realizacije važnih regionalnih i bilateralnih projekata", saopšteno je.

Važna parlamentarna saradnja

Vujanović se sastao i sa predsjednikom Skupštine Albanije Gramozom Ručijem, s kojim je konstatovao da je parlamentarna saradnja važan sadržaj međudržavnih odnosa.

"Veoma je značajno da su formirane grupe prijateljstva u oba Parlamenta i da je delegacija Odbora za spoljne poslove Parlamenta Albanije, na čelu sa predsjednicom Artom Dade, imala radnu posjetu Skupštini Crne Gore u februaru ove godine. Istakli su važnost saradnje u okviru evropskih integracija za koje je ostvarenje zakonodavne nadležnosti od posebnog značaja. U tom smislu razmjena iskustava je obostrano korisna zbog čega je neophodno intezivirati saradnju", navodi se u saopštenju iz kabineta Vujanovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније