Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ TVCG ]

11. 12. 2017. 14:16   >>  14:01 4

DEMOKRATE TVRDE

"Tužilac štiti počinioca krivičnog djela"

Demokrate Crne Gore optužile su državnog tužioca da se u slučaju napada na njihovog poslanika Danila Šaranovića i članove uoči lokalnih izbora na Cetinju stavio na stranu počinioca krivičnog djela.

Navode da tužilac okrivljenom Ivanu Jovanoviću stavlja na teret jedno krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti", a počinio je, kako navode najmanje još dva - "nasilno ponašanje i nedozvoljkeno držanje oružja".

Na taj način poručuju Demokrate ovakvim postupanjem državni tužilac direktno doprinosi neregularnosti izbornog procesa.

On je izjavio da je i neshvatljivo da se okrivljenom Jovanoviću stavlja na teret isto krivično djelo kao i Mariji Kapi, odborničkoj kandidatkinji URA-e, koja je telefonskim pozivom, navodno, ugrozila sigurnost Momčila Martinovića, poslanika DPS-a.

„Izostanak adekvatne i pravovremene reakcije nadležnih organa ostavio je prostor pojedinim medijima, prljavim medijskim alatkama u rukama flomaster partije, da fabrikuju neistine i ometaju istragu, šireći u javnosti dezinformacije i relativizujući čitav slučaj. Šta mi imamo od opomena koje im izriče Agencija za elektronske medije? Podsjećam da je jedna od prljavih medijskih alatki u rukama režima tokom cijelog izbornog dana u svim informativnim emisijama kao glavnu vijest saopštavala da sam sam sebe tukao, nanosio povrede, napadao pištoljem i lomio sopstveni automobil. Nakon što je napadaču Jovanoviću, sinu funkcionera DPS-a određen pritvor, niko nam nije uputio izvinjenje, ali ni pretrpio sankcije zbog direktnog uticaja na izborni proces. Sve ovo samo je još jedan u moru dokaza da se radi o orkestriranoj akciji DPS-a, kao i da ne može biti govora da su protekli lokalni izbori bili legalni i legitimni“, zaključio je Šaranović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније