Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

11. 12. 2017. 13:26   >>  13:25 17

MANDIĆ NAJAVIO

DF se vraća u Skupštinu

Poslanici Demokratskog fronta prekidaju bojkot, a u Skupštini će biti već na narednom zasjedanju, saopštio je lider NOVE Andrija Mandić na konferenciji za medije.

"Odlučili smo da otvorimo još jedan front, a to je front u Skupštini Crne Gore", kazao je Mandić i dodao da se u Skupštinu vraćaju u punom kapacitetu. "Radićemo u interesu svih građana Crne Gore", kazao je Mandić. 

On je, govoreći o razlozima za povratak u parlament, podsjetio da je opozicija na prethodnim parlamentarnim izborima osvojila 39 mandata, i da su „vodili bitku kako da dođu do još dva“, da uspostave parlamentarnu većinu i smijene vlast.

„Nažalost, nekoliko mjeseci nakon tog zajedničkog rada, kada je režim vršio snažan pritisak podmećući DF-u aferu lažnog državnog udara, ta linija komunikacije unutar opozicije je prosto nestala, i na sve naše poziove, privatne i javne, imali smo isti odgovor – ćuitanje“, naveo je Mandić.

Prema njegovim riječima, u DF-u su se opredijelili da sačekaju nekoliko mjeseci „da se izbisre glave, i da ostatak opozicije shvati da nema nikoga bližeg od DF-a, ali se, nažalost, to nije dogodilo“.

Mandić je podsjetio da su i nedavno poslali još jedan predlog ostatku opozicije da razgovaraju „po principu bijelog papira“.

„Međutim, ljudi iz opozicionih stranaka odlučili su se na isti metod odnosa prema DF-u kao što su to radili i ranije“, dodao je on.

Kako je kazao, Demokratska Crna Gora, Socijalistička narodna partija, Demos, Socijaldemokratska partija i URA nijesu ni oodgovorili na poziv DF-a, dok su Ujedinjena Crna Gora i poslanik Aleksandar Damjanović saopštili da su spremni za razgovor.

„Kako ta dva odgovora, za koje se zahvaljujemo, nijesu obezbijedili jedinstvo koje je neophodno i koje smo imali nakon 16. oktobra, poslanički klub DF-a odlučio da otvori još jedan front, onaj u Skupštini Crne Gore“, pojasnio je Mandić.

On je poručio ostatku opozicije da ih, ako neko želi i hoće da protestuje, DF ohrabruje da to rade.

„Nećemo reći ni za koga od njih da su uličarska opozicija, kao što se iz njihovih redova govorilo za nas, i da ih je bilo malo na tim protestima. Mi pozdravljamo akciju, i bićemo spremni da se priključimo svim protestima i da zajedno radimo sa ostatkom opozicije bez ikakve sujete i zle namjere“, naveo je Mandić.

Mandić je rekao da su sigurni da neće ni najmanje pogriješiti što hoće da izbjegnu izolaciju koju su im, kako je naveo, namijenile kolege iz opozicije.

Kako je naveo, pojedini mediji su radili zajedno sa Markovićem i sa svojim favoritima iz opozicije.

„Oni imaju pravo da se tako ponašaju, ali i mi imamo pravo da se, kao predstavnici građana, ponašamo u skladu sa interesima onih koje predstavljamo. Iz Skupštine ćemo, u direktnom, necenzurisanom prenosu, imati šta da kažemo o svakom od njih“, kazao je Mandić.

On je rekao da će poslanički klub DF-a već na narednom zasjedanju biti u Skupštini.

„Naši poslanici će dotaći sve najvažnije teme koje život znače. Svakako ćemo u Skupštini uspjeti da kažemo ono što nas spreječavaju da saopštimo u onoj sudnici gdje pokušavaju da ponize lidere i političare iz DF-a“, istakao je Mandić.

On je rekao da mu je žao što kolege iz opozicije nijesu imale „bar onoliko razumijevanja prema našem, kao što su imali prema pozivu Markovića“.

„Kad god požele mogu da računaju da sa nama mogu da idu na proteste, i da u DF-u imaju nekoga sa kim će se boriti protiv Vlade Duška Markovića i protiv režima u Crnoj Gori“, poručio je Mandić.

On je kazao da je politička kriza u Crnoj Gori je duboka. „Pretpostavljamo da će i političari iz Evropske unije dobro razumjeti pozadinu i jasnu namjeru DF-a da otvori još jedan novi front, ne samo onaj na terenu“, zaključio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније