Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

11. 12. 2017. 12:40 >> 12:08

AMBASADORKA POLJSKE

CG u bliskoj budućnosti u EU

Crna Gora će u bliskoj budućnosti postati članica Evropske unije (EU), uvjerena je odlazeća ambasadorka Poljske, Irena Tatažinjska.

 

Ona je danas u oproštajnoj posjeti boravila kod predsjednika parlamenta Ivana Brajovića.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Skupštine, zajednički konstatovano da su odnosi između dvije države odlični, a da posebnu dinamiku budućem razvoju saradnje treba da pruži dalje jačanje ekonomskih veza.

"Brajović je zahvalio ambasadorki na njenom iskrenom angažovanju i doprinosu na zbližavanju naših država i građana. Posebno je istakao da izuzetno cijeni činjenicu da je ambasadorka značajno doprinijela sagledavanju objektivne slike o Crnoj Gori u Republici Poljskoj", navodi se u saopštenju.

Tatažinjska je, kako se dodaje, prenijela snažnu podršku Poljske reformskim procesima koje sprovodi Crna Gora i izrazila uvjerenje da će Crna Gora postati članica EU u bliskoj budućnosti, imajući u vidu dosadašnji napredak.

"Sagovornici su se saglasili da postojanje grupa prijateljstva u parlamentima obje države kao i učešće predsjednika Brajovića na Samitu predsjednika parlamenata Centralne i Istočne Evrope u Varšavi predstavljaju dobru osnovu i dokaz spremnosti za dalje jačanje saradnje između dva zakonodavna doma", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније