Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Pobjeda ]

11. 12. 2017. 08:10   >>  07:54 20

DELEGACIJA RODINE

Mandiću i Kneževiću stiže podrška iz Rusije

Delegacija ruske partije Rodina, čiji je osnivač potpredsjednik ruske Vlade Dmitri Rogozin, stiže danas u Podgoricu da bi podržali lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića, saznaje Pobjeda.

Delegaciju Rodine, koja je članica vladajuće koalicije u Rusiji, sačinjavaju njihovi visoki funkcioneri: Fjodor Birjukov, glavni ideolog partije i predsjednik političkog savjeta, Aleksej Riljev, član Izvršnog odbora i Vladimir Laktušin, predsjednik podmlatka te partije.

Iz medijskog centra Demokratske narodne partije potvrđeno je Pobjedi da ruska delegacija dolazi u Podgoricu da bi dali podršku liderima Demokratskog fronta na suđenju u slučaju pokušaja terorizma uoči parlamentarnih izbora.

“Ruska delegacija dolazi i u svojstvu prijatelja DNP-a s obzirom da sa njima imamo potpisan sporazum o međupartijskoj saradnji iz 2016. godine”, objašnjeno je Pobjedi iz DNP-a.

Za utorak je, prema saznanjima Pobjede, predviđena zajednička konferencija za novinare na kojoj će se ruski političari obratiti javnosti i objasniti razloge posjete Crnoj Gori, koja se, s obzirom na tajming I aktuelno suđenje za pokušaj terorizma, može nazvati kontroverznom.

Predsjednik Rodine je zamjenik predsjednika ruske Dume Aleksej Žuravljev, koji se kao i osnivač te partije Dmitri Rogo zin nalazi na spisku osoba kojima je u skladu sa preporukama Evropskog savjeta zabranjen ulaz u Crnu Goru. Rogozin je jedan od najbližih saradnika predsjednika Rusije Vladimira Putina, a stranka Rodina je prva u Rusiji podržala novu predsjedničku kandidaturu aktuelnog ruskog predsjednika.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније