Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

10. 12. 2017. 13:38 >> 13:14
9

ODGOVORILI ĐUKANOVIĆU

SDP: Istina je na našoj strani

Socijaldemokratskoj partiji (SDP) nijesu potrebne uvrede i obmane, jer imamo istinu na svojoj strani, ocijenjeno je iz stranke Ranka Krivokapića.

 

SDP je reagovao na navode lidera DPS-a Mila Đukanovića, u intervjuu dnevnom listu Pobjeda. Iz SDP-a saopštavaju da je bivši premijer "lamentira nad kočijaškim rječnikom, koji je uveden na crnogorsku političku scenu".

U Krivokapićevoj stranci podsjećaju da je Đukanović zaboravio da je "taj kočijaški rječnik na scenu uveo upravo on na samim počecima svoje političke karijere".

"Dok je bio naivan i nesnalažljiv, trubio je o izdajnicima, sto posto Crnogorcima, stranim plaćenicima, demokratiji tipa 'kalašnjikov', šačici suludih islamskih fundamentalista. SDP se takvim uličarskim rječnikom nikada nije služila, iako jeste i ranije i sada pravilno i konkretno detektovala probleme koristeći isključivo političke kvalifikacije", navode iz SDP-a.

Komentarišući to što je Đukanović negirao navode Krivokapića, uoči parlamentarnih izbora 2016-e, da bivši premjer nije htio da čuje za Vladu izbornog povjerenja, iz SDP-a lidera DPS-a podsjećaju na njegovu izjavu krajem decembra 2015. da je prelazna Vlada politički ultimatum i trik opozicije da na vlast dođe bez izbora, na šta Vlada neće pristati.

"Nekoliko dana prije toga je zahtjev za prelaznom Vladom nazvao globalnim i crnogorskim fenomenom da partije koje nijesu učestvovale na izborima budu dio Vlade. Podsjećamo javnost da je proces Parlamentarnog dijaloga koji je doveo do prelazne Vlade inicirao i vodio predsjednik SDP i tadašnji predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić", saopštio je SDP.

Kada je riječ o, kako su kazali, "Đukanovićevoj ulozi u politici rata i etničkog čišćenja u Bosni", iz SDP-a kažu da nema potrebe da se poziva na Momčila Mandića.

"Evo, sve i da ne vjeruje Mandiću, valjda vjeruje sebi koji je u januaru 1993. na Skupštni Republike Srpske, u društvu Karadžića i Mladića rekao sljedeće: 'U drzavotvornom smislu u BiH imamo gotovo optimalan rezultat. Kada kazem optimalan, onda valjda nije sporno da smo zadovoljni teritorijama koje tamo držimo, gotovo je optimalan zbog toga što još uvijek nijesmo realizovali onaj krajnji cilj da to postane sastavni dio zajedničke države'", podsjećaju iz SDP-a.

"Do, po Đukanoviću, optimalnog rezultata dolazilo se daljim zločinima i etničkim čišćenjima koje je kulminiralo genocidom u Srebrenici. Da ne pominjemo zaključke Kongresa DPS-a iz 1994 o ujedinjenju Crne Gore i Hercegovine. Ali eto, Đukanović kaže, bio je naivan punih osam godina, koliko je podržavao politiku rata i zločina, pa neka javnost sama prosudi, da se ne služimo njegovim kočijaškim rječnikom, gdje je u svemu istina i kolike su stvarno granice Đukanovićeve naivnosti", poručuju iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније