Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

10. 12. 2017. 13:26 >> 14:47
4

URA, DEMOKRATE, SDP

Protest zbog "izbornih neregularnosti" na CT

Cetinjski odbori Građanskog pokret URA, Demokratske Crne Gore i Socijaldemokratske partije organizovali su danas Protestnu šetnju u Prijestonici.

Kako je saopšteno iz te tri partije, šetnja je održana povodom, kako su istakli, kriminalnih aktivnosti koje su se dešavale neposredno prije, ali i na samom danu održavanja lokalnih izbora, kao i zbog svih neregularnosti i nepravilnosti koje su uočene tog dana, kako na Cetinju tako i u ostalim opštinama gdje su izbori održani.

"Umjesto praznika demokratije što izbori u normalnim i razvijenim zemljama i jesu, imali smo klasični "kriminalni maraton" u kojima su aktivno učestovale organizovane kriminalne grupe i kriminalni klanovi, naoružana lica, sprovodnici ZIKS-a, visoki funkcioneri policije i drugi, a svi sa jednim zajedničkim ciljem, da zaplaše građane i iznude podršku DPS-u", kaže se u zajedničkom saopštenju Ure, Demokrata i SDP-a.

Ističe se da je bezbjednost građana Prijestonice tih dana bila ozbiljno ugrožena što, kako se navodi, najbolje potvrđuje napad na poslanika i kandidate za odbornike od strane naoružanih lica koja su ih presrela, oštetila im automobil, tukla ih i prijetila im smrću.

"Takođe moramo pomenuti i brutalni napad na kandidate za odbornike i slobodne građane, među kojima je bilo i žena, od strane još neidentifikovanih lica od čijih posljedica su oštećeni završili u KBC-u. Osim batinaša koji su tukli Cetinjane, izborni dan su obilježile i brojne neregularnosti na i u blizini biračkih mjesta gdje su se naočigled građana vršile nedozvoljene aktivnosti u štabovima DPS-a, a sve pod zaštitom policije i kriminalaca", piše u saopštenju.

Ura, Demokrate i SDP pozivaju nadležne organe da do kraja ispitaju sve neregularnosti koje se tiču izbornih aktivnosti, procesuiraju počinioce i nalogodavce krivičnih djela i omoguće građanima da svoju izbornu volju ostvaruju onako kako im to Ustav i Zakon propisuju.

"Poziv upućujemo i međunarodnoj zajendici da uzme aktivno učešće u vezi pomenutih dešavanja i pomogne nam u demokratizaciji Crne Gore, jer u suprotnom postaje potpuno besmisleno baviti se politikom u ovakvim uslovima", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније