Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

09. 12. 2017. 13:31 >> 13:00
11

O KANDIDATURI ĐUKANOVIĆA

DNP: Farsa u susret izborima

Demokratska narodna partija (DNP) smatra da su izjave o kandidaturi lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima, samo politička farsa.

"DNP ističe da u kampanji ipak treba imati nivo, ne biti toliko providan. Prevaziđena je sva jeftina kampanja iščekivanja ispunjenog slatkom nevjericom, socrealističkom nadom i žarkim željama. Tim prije što sve ide uz planske naredbe iz vrha DPS-a da se s tim krene iz baze. Zato radosne zebnje i želje da Đukanović još jednom „počasti“ svu Crnu Goru svojim „dostignućima“ djeluju deplasirano i ovještalo, što vrijeđa i politički ukus građana", saopštio je odbornik DNP-a u Skupštini Glavnog rada i funkcioner DF-a, Zoran Lakušić.

Pritom se, kako je kazao, nazire i krajnje rješenje ako Đukanović bude “tvrdo” odbijao kandidaturu.

"A to su plebiscitarni neumoljivi zahtjevi opštinskih odbora DPS-a, kao „glas naroda“ iz baze, to jest, spuštena naredba iz DPS-a u narod. Po svoj prilici, šef režima će morati prelomiti i „ipak“ prihvatiti naređenje oduševljenog članstva. Danas i Branimir Gvozdenović očekuje isti čin s puno radosne strepnje, a uslijediće i novi vapaji da se Đukanović odgovori od tvrdog stava da je dovoljno unazadio našu zemlju", naveo je Lakušić.

On je naveo da Đukanović u međuvremenu "zameće tragove" pričom kako bi se okrenuo nečemu drugome, i da mu je vlasti dosta.

"Po svoj prilici, žestoka navalica na odluku šefa režima treba da rezultira novom kandidaturom za dobrobit šverca, kriminala i bespravne države, za dodatni rast sirotinje i raslojavanje građana. Stoga je i za očekivati da šef režima ipak, mada teška srca, popusti i kaže: „Kao prvo, vi svi znate da ja vlast volio nikad nijesam, ali, kad ste već navrli, nek vam bude!“ DNP podsjeća da će Đukanović pritom istaći da je protiv bilo kakvog nepotizma familija, u čemu je imao vidne domašaje, da je protiv državnog šverca, mita i korupcije, lažnih vrijednosti i namještaljki. Dakle, svega za šta ga optužuje i domaća i međunarodna javnost, kao jednog od posljednjih diktatora u svijetu, u ravni Kim Džong Una", saopštio je Lakušić.

On je smatra da Đukanović ne treba da se kandiduje za predsjednika.

"DNP poziva sve satelite, trabante, navijače, obožavatelje lika i djela šefa režima, da smanje doživljaj, i prekinu s otužnom farsom izokola u čitavoj jeftino providnoj režiji i namještaljci. Ovo tim prije što će Demokratski front znati da mudro izabere svog predsjedničkog kandidata s izuzetnim izgledima na pobjedu u iole poštenoj i fer političkoj utakmici na predstojećim predsjedničkim izborima. Vrijeme promjena čak i za porobljenu Crnu Goru dolazi, a na tom fonu Đukanović nema šta da traži. Za dobrobit ove zemlje treba da odbije i primisao na kandidaturu, i pored svih naručenih želja", zaključio je Lakušić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније