Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 12. 2017. 14:43 >> 14:12

PREDSJEDNIKU VUJANOVIĆU

Kanada, Danska i Bjelorusija predale akreditive

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanih izvanrednih ambasadora Kanade, Kraljevine Danske i Republike Bjelorusije koji će svoje užnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, predsjednik je tokom razgovora sa novom ambasadorskom Kanade, Ketlin Ksaba iskazao je očekivanje da ćemo u okviru NATO-a graditi partnerstvo koje će biti podrška razvoju ukupnih odnosa dvije zemlje.

"Dosadašnja saradnja u sferi ekonomije kroz iskustvo 'Porto Montenegra' i 'Molton Coorsa', koji je vlasnik pivare u Nikšiću, snažna su preporuka proširenja ekonomske saradnje i novih investicija iz Kanade", kazao je Vujanović.

On je, kako se dodaje, istakao značaj naše dijaspore u Kanadi i interesa za njihovom što bliskijom vezom sa Crnom Gorom.

"Ambasadorka Kanade Kathleen Csaba dala je visoku ocjenu saradnje dvije države saglašavajući se da je članstovo u NATO-u šansa za njeno proširenje. U tom smislu sa zadovoljstvom konstatovala da će prestižna kanadska kompanija isporučiti višenamjenske helikoptere za potrebe Crne Gore. Saopštila je da će svoju diplomatsku misiju posvetiti daljem jačanju ekonomske saradnje", navodi se u saopštenju.

Vujanović je novoimenovanom ambasadoru Danske, Andresu Kristijanu Hugardi, iskazao poštovanje za kontinuiranu podršku te zemlje našoj evropskoj integraciji očekujući da će se ona nastaviti i intezivirati.

"Saopštio je uvjerenje bliske saradnje sa Danskom u okviru NATO saveza koje će ohrabriti dalji razvoj naših ukupnih odnosa. Naglasio je posebnu vrijednost predstojećeg poslovnog Foruma u organizaciji Nordijske privredne komore koji će biti šansa da Privredna komora Crne Gore uspostavi sa njom kvalitetnu saradnju", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Hougarda se, kako se dodaje, saglasio sa ocjenom da je zajednički interes Danske i Crne Gore u proširenju ekonomske saradnje i iskazao uvjerenje da za to postoje povoljni uslovi koje, zajednički treba iskoristiti.

U okviru ukupnih odnosa Crne Gore i Republike Bjelorusije, vujanović je novoimenovanom ambasadoru Valeriju Brilevu posebno naglasio parlamentarnu saradnju i značaj formiranja grupa prijateljstva u oba parlamenta.

"Iskazao je posebno zadovoljstvo rastućom saradnju u oblasti turizma sa kontinuiranim povećanjem broja turista iz Bjelorusije. U tom smislu istakao je očekivanje zaključenja međudržavnih ugovora u toj oblasti koji će podići nivo saradnje u oblsti turizma. Brilev se saglasio sa potrebom jačanja ugovorne baze dvije države i postojanjem prostora za unapređenje naših odnosa", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније