Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B

06. 12. 2017. 16:33 >> 16:02
15

ODGOVOR ABAZOVIĆU

DPS: Lažima pravdaju poraz

Građanski pokret URA se "novom serijom laži pravda zbog izbornog poraza", saopšteno je iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

“Dritan Abazović, čija partija i 10 dana nakon lokalnih izbora luta od „veličanstvenog uspjeha“ do „nepriznavanja rezultata“, i dalje traži alibi za još jedne izgubljene izbore u nizu. Po ustaljenoj matrici, novom serijom laži pokušava se naći opravdanje za sve marifetluke kojima su se bavili što tokom kampanje, što na sam dan izbora”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, ranije danas uputio je otvoreno pismo ambasadorima država članica Evropske unije (EU), ambasadi Velike Britanije, SAD-a i OEBS-a zbog, kako su naveli, "očiglednih izbornih neregularnosti na minulim izborima u Mojkovcu, Petnjici, Tuzima i na Cetinju".

“Jedini kriminalci koji su u nedjelju pokušali da okupiraju gradove u kojima su održavani izbori, bili su oni koje su sa sobom iz Podgorice i Budve dovele Demokrate i URA. Očigledno poučeni od strane predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića i predsjednika GP URA Dritana Abazovića, koji se vide na brojnim snimcima na Cetinju u pratnji upravo tih ljudi, okupljali su se u grupama, provocirali građane i naše aktiviste, snimali ih telefonima, izazivali sukobe, a kako je obavezno u grupici kriminalaca bio i po jedan kandidat za odbornika ili poslanik ove dvije partije, to su medijski pokušavali da predstave kao napad na njih”, poručuju iz DPS-a.

Aktivise Demokrata i URe optužuju da su su na Cetinju upadali građanima u dvorišta kuća i zgrada i nijesu im dozvoljavali da izađu na glasanje.

“To je na kraju rezultiralo značajno manjom izlaznošću između 18 i 20 sati. I pored svega toga, nijesu se ni primakli dobrom rezultatu”, poručuju iz DPS-a.

Zastrašivanja, prijetnje upućene prije svega građanima, a potom i aktivistima i funkcionerima DPS-a, koji su čak prebijani i bejzbol palicama, očigledno, kako kažu u DPS-u postaju praksa tih političkih subjekata.

“Uzalud sva dreka i vika nakon poraza koji su pretrpjeli, uzalaud i besprizorni pritisci koji se nastavljaju preko njima bliskih medija. Podnijete su desetine krivičnih prijava protiv ljudi koji su u ime Demokrata i URE pokušali da zlostavljaju građane 26. oktobra, a preduzećemo i niz drugih aktivnosti kako bi što prije došlo do rasvjetljvanja svih ovih događaja i kako bi bila zasutavljena praksa nasilničkog ponašanja tokom kampanje i na sam dan bilo kojih izbora”, stoji u reagovanju DPS-a.

DPS kaže i da su “sve podmetačine kojima su se služile te „artije na kvadrat“, razotkrivene veoma brzo i građani su im, kako kažu, pokazali što misle o njima. 

“Naredna godina će im pokazati da DPS još spremnije dočekuje nove izborne izazove, a sigurni smo da su državne institucije spremne da obezbijede sigurnost svim građanima Crne Gore, što su do sad bezbroj puta dokazale”, poručuju iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније