Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

06. 12. 2017. 19:36 >> 19:06
4

BEZ OTVORENIH PITANJA

Prijateljski odnosi CG i Ukrajine

Jačanje parlamentrane saradnje predstavlja jedinstven način za uspostavljanje čvršćih političkih i ekonomskih odnosa Crne Gore i Ukrajine, naglasio je predsjednik Grupe prijateljstva sa Ukrajinom i potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Genci Nimanbegu.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Nimanbegu se danas sastao sa otpravnicom poslova ambasade Ukrajine u Crnoj Gori Natalijom Fialkom (Nataliia Fiialka).

"Predsjednik Grupe prijateljstva upoznao je gđu Fialku o trenutnoj političkoj situaciji i podsjetio da je Crna Gora od nedavno postala punopravna članica NATO alijanse te da naša država predano radi na dostizanja drugog ključnog strateškog cilja, a to je članstvo u Evropskoj uniji. Fialko je istakla da dijeli mišljenje domaćina o važnosti saradnje na parlamentarnom nivou", piše u saopštenju.

Fialka je navela da Crna Gora i Ukrajina gaje prijateljske odnose i nemaju otvorenih pitanja, te samim tim postoji interesovanje za dalje unapređivanje odnosa na mnogim poljima.

"Sagovorni su se složili da je u narednom periodu važno dodatno raditi na uspostavljanju još boljih ekonomskih i privrednih veza dvije države, posebno kada je riječ o saradnji u oblasti turizma i poljoprivrede. Takođe, sagovornici su se saglasili da formiranje grupa prijateljstva, kao i planiranje uzajamne posjete poslanika dva parlamenta, planirane za prvu polovinu naredne godine, direktno doprinose snaženju bilateralnih i sveukupnih odnosa Crne Gore i Ukrajine", navode iz Skupštine.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније