Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 12. 2017. 14:06 >> 13:38
3

4. FEBRUARA

Više birača u Beranama i Ulcinju

Na lokalnim izborima u Beranama i Ulcinju koji će biti održani 4. februara 2018. godine pravo glasa ima 23.775 odnosno 19.918 građana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Broj birača u biračkom spisku u opštini Berane po kome su održani prethodni izbori 16.10.2016. godine je 23.738 a za lokalne izbore u Beranama 5.12.2017. godine je 23.775", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, "broj birača u biračkom spisku u opštini Ulcinj po kome su održani prethodni izbori 16.10.2016. godine je 19.743 dok je u biračkom spisku za lokalne izbore u Ulcinju 5.12.2017. godine je 19.918".

Iz MUP-a ističu da birač može izvršiti uvid u birački spisak svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka), od 8 do 14 sati.

"Uvid u birački spisak se vrši lično, na šalterima Područne jedinice Berane i Filijale Ulcinj, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš)", navodi se u saopštenju.

Prilikom neposrednog uvida, dodaju, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

Napominju da birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

"Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. S obzirom da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније