Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 12. 2017. 15:38 >> 15:13
2

MLADI DPS-A KOTOR

Semaforima pravdaju postojanje

Savjet mladih kotorskog DPS-a smatra da vlast u Kotoru ne bira sredstva da opravda svoje postojanje, pa su, kako ističu, semafori na Rivi dokaz očajničke želje kotorskog rukovodstva da učini nešto što bi bilo vrijedno aplauza.

"Privremena kotorska vlast u potpunoj panici pokušava da opravda svoje postojanje, ne birajući ni način, a još manje birajući sredstva. I zašto bi, kada je novca građana na pretek, pa imaju dovoljan budžet da plate sami sebi ubrzani kurs vršenja vlasti. Najnoviji probni rad su semafori na Rivi, za koje vjerujemo da će biti dostojan spomenik ovom kratkom periodu potpunog rasula i gubitka kontrole i veze sa stvarnošću", navodi se u saopštenju Savjeta mladih DPS-a.

Oni dodaju da je vlast u Kotoru mislila da je dovoljno prepisati ideju od omraženih prethodnika, koja će se, kako su kazali, realizovati već nekako, nakon neuspješne ideje farbanja pješačkog prelaza. 

"Ostaje da nas zbunjuje, gdje su svi obećani prestižni kadrovi koji su obećani prije više od godinu dana? Kako su volšebno nestali? Ili su to baš ovi isti koji postavljaju semafor tek da bi ga postavili, uz manje truda nego kada se postavlja praznična dekoracija. Blizu su praznici, možda su se zbunili", navodi se u saopštenju.

Mladi DPS-a ističu da novi semafori ne zadovoljavaju osnovna pravile struke (jer struka, evidentno nije ni učestvovala), a još manje, kako su kazali, zadovoljavaju pravila funkcionalnosti i elementarne kulture saobraćaja.

"Postavljeni na sred pješačkog prelaza i to tako da je zbog njih morao biti uklonjen podest za kolica. Kuda i kako će prepreku u vidu semafora, a potom i zamku u vidu neplaniranog stepenika zaobići roditelji sa dječjim kolicima ili osobe sa invaliditetom, očigledno nije bilo bitno", kayali su iz DPS-a. 

Mladi DPS-a upozoravaju sugrađane, "čija je bezbjednost ovim diletantskim realizacijama projekta ugrožena", na dodatni oprez. 

"Nakon niza apsurda i beskrupuloznog kršenja svih obećanja, vjerujemo da će semafor na prijevremenim lokalnim izborima u Kotoru, ovoj privremenoj vlasti vrlo brzo pokazati crveno svjetlo", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније