Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 12. 2017. 12:52 >> 12:23
10

HADŽIMUŠOVIĆ PORUČIO

DPS i SDP nijesu iz iste Crne Gore

Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrastka partija (SDP) nijesu iz iste Crne Gore, SDP se uzda u mladost koja ima šta da kaže i spremna je da pokaže svoj stav, kazao je predsjednik Foruma mladih SDP-a Emir Hadžimušović.

Na izjavu poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore Nikole Rakočevića koji je kazao da je opozicija u strmoglavom padu i Socijaldemokratsku partiju Crne Gore (SDP) izdvojio kao jednu od stranaka koje se kako je kazao posebno izdvajaju u svom nedostojanstvenom porazu, reagovao je predsjednik Foruma mladih SDP-a Emir Hadžimušović.

"Poslaniče Rakočeviću, žalosno je vidjeti i čuti kako oponašate Andriju Nikolića. Ponavljate priču Vašeg šefa o patriotama i izdajnicima. Vaša priča nema utemeljenje ali je besomučno ponavljate ne bi li nekog ubijedili, pa mi dođe da se i sam stidim u vaše ime i u ime mladosti koju Vi predstavljate, u nadi da je mali broj takvih. Vi da SDP-u pričate o dostojanstvu i ljubavi prema Crnoj Gori. Želim da vjerujem da su vam iz šefovog okruženja napisali što ćete reći, ipak je manji grijeh otvarati usta nego pričati gluposti i laži", navodi se u reagovanju Hadžimušovića.

On Rakočeviću poručuje da DPS i SDP kako je kazao nijesu iz iste Crne Gore.

"Vaša je Crna Gora Svetozara Marovića, vaša je Crna Gora pohare i krađe, vaša je Crna Gora kriminalnih bandi sa kojima kradete izbore, vaša je Crna Gora korupcije i organizovanog kriminala. I vi ste patriote takve Crne Gore. Vi koji ste 4 države, 3 nacije i ideologije promijenili i izdali samo da bi bili vlast. Nama rublje pominjete vi koji ste oglodali sa ruskim tajkunima Crnu Goru, vi čiji je idejni vođa i drugi čovjek partije priznao da je ukrao od ovog naroda 100 miliona eura. Vi, čiji se opštinske organizacije pretvaraju u organizovane kriminalne grupe, pa ih evo svako malo u Specijalno Tužilaštvo. Vi, čiji su lideri zaradili na nesreći ovoga naroda desetine miliona nama govorite o dostojanstvu – ima Vam ko reći u najbližem okruženju o časti, poštenju i dostojanstvu tadašnjeg DPS-a. Vi nama pričate o patriotizmu poslaniče Rakočeviću, a Vaš patriotizam je ilustrovao Svetozar Marović – uzmi milione, utekni iz Crne Gore i odrekni se njenog državljanstva. Marović je otišao u Beograd, a neki će u Dubai -  to je jedina razlika", istiže predsjednik Foruma mladih SDP-a.

Hadžimušović navodi da se u toj partiji uzdaju u mladost koja, kako je kazao, ima šta za reći Rakočeviću i poručuje mu da on nije predstavnik te mladosti jer kako dodaje "izgovara tuđe riječi".

"Uzdamo se u mladost koja je spremna da pokaže svoj stav, koja je spremna da mijenja, a ne nikako u mladost čiji ste vi predstavnik, Vi koji idete kao omamljeni za jednim čovjekom", kazao je Hadžimušović.

On poručuje da se SDP uzda u mladost kakva je kako je kazao bila ona koja je stajala na stubu ove države i držala do sebe, svojih principa i stavova.

"Ne u tu čiji ste vi predstavnik, koja je mijenjala ideologije samo da bi im bilo dobro. Uzdamo se u onu mladost, koja je čistog obraza stajala ispred vaših štabova za kupovinu glasova, da bi spriječila to što se radilo na dan izbora. A to nijeste Vi i slični Vama gospodine Rakočeviću, jer vi ne ispunjavate prvi uslov da stanete u isti red sa tim mladim ljudima. Čak ni da im se približite. Uzdamo se u onu mladost koja nije ustuknula pred vašim batinašima kako ste to navikli", navodi se u saopštenju Hadžimušovića.

Uzdamo se, dodaje, u onu mladost koja će, kako je kazao, promijeniti tok stvari.

"Vi ćete već tada biti politička istorija poslaniče Rakočeviću. A na posljetku možda bi trebalo da mi bude žao Vas, jer možda ste Vi samo neko ko prenosi tuđe riječi, a da možda prethodno i ne razmislite šta te riječi znače. Ali mladost i neiskustvo nijesu opravdanje", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније