Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

02. 12. 2017. 08:01   >>  07:29 23

KNEŽEVIĆ PORUČIO

Nećemo bojkotovati predsjedničke izbore

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević odbacio je ideju Socijaldemokratske partije o "makedonskom scenariju" za Crnu Goru koji uključuje bojkot lokalnih i predsjedničkih izbora.

Knežević je ocijenio da je opozicija na lokalnim izborima doživjela debakl. “Mislim da će Milo Đukanović odmah izljubiti onog iz opozicije koji izađe sa idejom bojkota predsjedničkih i lokalnih izbora, jer će se on lično pobrinuti da dobije odgovarajuće protivkandidate i u potpunosti isfingira legitimnost tog procesa”, rekao je Knežević Pobjedi.

Prema njegovim riječima, DF je odavno predložio ostatku opozicije zajedničke proteste i zajedničkog nestranačkog kandidata za predsjednika.

“Naš poziv i dalje stoji, ali pojedine umišljene mesije iz opozicije nakon ovih izbora moraju znati da nećemo pristati ni na kakva ucjenjivanja ili prevaspitavanja, jer poslije ovih izbora više "vino nije pošto pređe bješe", istakao je Knežević.

Govoreći o rezultatima lokalnih izbora Knežević je rekao da su oni pokazali da opozicija, ako stvarno želi smijenu Demoratske partije socijalista (DPS), mora zajednički nastupati.

"Činjenica da će DPS u sve četiri opštine formirati vlast najbolje govori o tome da je pojedinim strankama u opoziciji, prevashodno Demokratama, bio cilj da se obračunaju sa DF-om",  kazao je lider Fronta.

Kako je rekao, rezultat tog neuspješnog obračuna je skoro apsolutna pobjeda DPS-a u svim opštinama.

Prema riječima Kneževića pokazalo se da su ovi izbori bili borba građanske opozicije protiv DF-a, a onda u građanskoj opoziciji borba Demokrata protiv Socijalističke narodne partije, Socijaldemokratske partije i Građanskog pokreta URA.

I zbog toga, kako kaže, jedva čeka sljedeći sastanak građanske opozicije, da vidi kako će moći jedni druge pogledati u oči, "imajući u vidu kako su se čerupali između sebe oko glasova u opozicionom biračkom tijelu".

"Valjda su shvatili da je DF neuništiv, a da oni ne mogu biti vodeća snaga jer nijesu u stanju da uđu u biračko tijelo DPS-a", zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније