Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

01. 12. 2017. 15:35 >> 15:06
12

ŠARANOVIĆ ISTAKAO

"Izbori bili najmanje politička borba"

Lokalni izbori su pokazali horizonte demokratije našeg društva, ali i da je to najmanje politička borba, kazao je poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

"Uoči i na sam dan održavanja lokalnih izbora, 26-og novembra, bili smo suočeni sa svim pritajenim zlom koje je odlučno izašlo iz svojih jazbina u cilju nezakonitog sticanja i odbrane izbornog rezultata. Kao jedno od sredstava do tog cilja jeste i činjenica da sam uoči izbora, kao poslanik u Skupštini Crne Gore, napadnut, zajedno sa Markom, Balšom i Novakom, kandidatima za odbornike u SP Cetinje. Udarali su nas, lomili automobil, repetirali pištolje u čelo i prijetili da će nas sve ubiti", istakao je on.

Šaranovć je kazao da su na izborni dan i drugi kandidati za odbornike napadnuti.

"Tačnije, nastavljena je praksa prebijanja i hapšenja onih koji otkrivaju kriminalce, dok su pred očima policije kriminalci nesmetano bježali, a nerijetko uz asistenciju i zaštitu policije i obavljane nezakonite aktivnosti. Kako ostale opštine, tako je i Prijestonica bila preplavljena automobilima zatamnjenih stakala bez registarskih tablica, iz kojih su izlazila lica sa fantomkama da uz pomoć suzavaca daju doprinos `slobodnom izražavanju volje` građana na izborima. Nakon završetka glasanja, preselili su se u zgradu Prijestonice, čemu svjedoče i video snimci", saopštio je poslanik Demokrata.

On je poručio da su s jedne strane  znanje, odlučnost, čistota, zajedništvo i neupitna hrabrost mladih ljudi.

"S druge strane, plaćeni nasilnici i banditi nam šalju poruku da živimo u državi otvorene diktature. Državi, čiji su štićenici oni koji, ako ne torbama sa prljavim novcem, onda pištoljima i suzavcima, pokušavaju krotiti slobodu u produženom trajanju. Sve ovo nas navodi na zaključak da našom zemljom vladaju političke kukavice, jer da to nisu, ne bi ni potezali pištolj na nas.", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније