Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. Pejović ]

01. 12. 2017. 13:51   >>  13:24 6

PREMIJER VJERUJE

Ostajemo do kraja mandata

Premijer Duško Marković prognozirao je da će Vlada na čijem je čelu mandat završiti do 2020. godine. On je saopštio i da samo trajanje mandata vlade zavisi od stranaka koje su pružile podršku aktuelnoj izvršnoj vlasti u parlamentu.

Podsjećajući kako su mandat preuzeli u kompleksnom političkom trenutku, premijer Marković je rekao da trajanje mandata Vlade Crne Gore ne zavisi od njih.

“Koliko dugo ćemo trajati, to ne zavisi od nas. Nas su birale stranke u parlamentu. Dok god u ovoj koaliciji imamo povjerenje, nama se u političkom smislu ne može ništa ozbiljno desiti”, saopštio je Marković, odgovarajući na novinarska pitanja, na presu povodom prve godine mandata Vlade.

On je ponovio da bi volio da im se pridruže druge političke stranke, kako bi zajedno ukrstili argumente u institucijama sistema.

“I vjerujem da bi bili bolji do kraja. Prognoziram da možemo završiti mandat do 2020. godine”, rekao je Marković.

Ocijenio je neprimjerenim bojkot parlamenta od strane opozicije. Rekao je i da ne postoji nijedan glas sa međunarodne adrese, koja govori u prilog ponavljanja ili poništavanja izbora.

Marković je rekao da su lokalni izbori pokazali neopravdanost takvog pristupa opozicije.

“U Mojkovcu je stvarana atmosfera da je to pitanje života i smrti, da nije pitanje koja će partija pobijediti, nego hoće li premijer, koji je Mojkovčanin, biti poražen u Mojkovcu i da je takav pristup generisao različite opstrukcije, čak i porodične, koje su neprimjerene”, rekao je Marković.

Podsjetio je da je DPS u Mojkovcu sam osvojila preko 550 glasova više nego na parlamentarnim izborima u oktobru.

“Nijesmo izgubili nijedan glas, nego dobili nove glasove, a u opoziciji se desio rusvaj, otimali su jedni drugima glasove. I tim se rezultatima hvale. Onaj čega se pametan stidi, opozicja se hvali. Ovo je zadnja prilika za opoziciju da sjednemo da razgovaramo, da osnažimo naš odnos prema institucijama, perspektivi ove države, da svi zajedno radimo za dobro države”, rekao je Marković.

Kad je riječ o suđenju za pokušaj terorizma na dan izbora, Marković je rekao da, bez obzira na ishod, nikad niko neće biti u stanju da posegne za onim mjerama koje ugrožavaju sigurnost građana i teritorijalni integritet Crne Gore.

I. Pejović

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније