Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

29. 11. 2017. 14:10 >> 13:39
5

SNP POZIVA

"Potrebne promjene u djelovanju opozicije"

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je sve istinski opozicione subjekte da opšti interes stave ispred pojedinačnog ili stranačkog. U partiji Vladmira Jokovića smatraju da nedjeljni rezultati upućuju jasnu poruku da su potrebne krupne promjene u djelovanju opozicije, kako bi se postigao rezultat kojim bi građani Crne Gore bili zadovoljni.

 

"SNP smatra da nedjeljni rezultati upućuju jasnu poruku da su potrebne krupne promjene u djelovanju opozicije kako bi se postigao rezultat kojim bi građani Crne Gore bili zadovoljni, a koji bi istovremeno značio i smjenu aktuelnog režima i svega onoga što on godinama nosi sa sobom", navode iz SNP-a.

Podsjećaju da su mnogi prethodni lokalni i parlamentarni izbori, u periodu kad je SNP bila najjači stožer opozicionog okupljanja, pokazivali "svu širinu našeg djelovanja".

"Bespoštedna politička borba, pobjede ili porazi bili su sastavni dio političke borbe, ali je cilj bio i ostao jedini- smijeniti vlast na čelu sa DPS-om, ostavljajući po strani nespornu veliku snagu koju je imala naša Partija. Zato nas pomalo čudi radost, zadovoljstvo i sreća pojedinih kolega iz opozicije, koji se uporno trude da svoj trenutni rast mandata pretvore u ukupnu 'opozicionu' pobjedu. Ne možemo, a da ne zatražimo političku odgovornost, prije svega prema građanima, onih političkih subjekata, koji su obećavali sigurnu pobjedu, ne štedeći usput, da usmjere strelicu i prema nama", navode iz SNP-a.

Stoga su iz Jokovićeve partije uputili "još jedan apel i poziv, da maksimalno ozbiljno i odgovorno razmotrimo nedjeljne izbore i njihove rezultate".

"Poznat je naš stav prema politici DPS-a i privjeska u vidu SD-a, ali moramo ukazati i na trenutni i iznenadni populizam nekih partija. Priče o nekakvom milionskom rastu su, u najmanju ruku neozbiljne ako se uzme u obzir činjenica da je taj navodni rast, isključivo posljedica unutaropozicionog pretakanja glasova. Kao primjer možemo uzeti mojkovački izborni dan, odnosno preraspodjelu opozicionih odborničkih mandata. Sa druge strane, prostim zbrajanjem glasova možemo izvući odgovarajuće nauke, kao što je recimo činjenica da se i u Petnjici i Tuzima mogao osvojiti još neki opozicioni mandat. Toliko o tablicama i brojkama, odnosno jedinstvu u manjoj ili većoj mjeri", navodi se u saopštenju.

Saopštili su da je koalicija "Zdravo Berane" najbolji primjer da je smjena režima moguća samo jedinstvenim djelovanjem, te uključivanjem svih političkih resursa sa samo jednim ciljem, istinskim promjenama oličenim u smjeni vlasti, koju predstavlja DPS i njihovi politički trabanti.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније