Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Filip Inić, TVCG

28. 11. 2017. 19:41 >> 19:14

IZBOR ODBORNIKA I POSLANIKA

Sjutra konačan Nacrt zakona

Radna grupa za primjenu OEBS-ovih preporuka na današnjem sastanku razmatrala je izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika. Razmatrali su primjedbe nevladinih organizacija i pojedinaca, a već sjutra će imati konačan nacrt zakona.

Jedna od OEBS-ovih primjedbi izbornog zakonodavstva odnosi se na izbor odbornika i poslanika. Upravo su te nedostatke u Radnoj grupi pokušali da isprave u nacrtu novog zakona.

"Takođe smo imali u vidu primjedbe koje su nam stigle iz NVO sektora i nastavljamo sjutra sa radom na istom zakonu to jest finalizovanju zakona", najavila je članica Radne grupe Jovanka Laličić iz DPS-a.

Finalizovanjem tog zakona, Radna grupa završava prvi, a ujedno i najobimniji dio posla na usklađivanju naših sa OEBS-ovim standardima.

"U obavezi smo da do 1. decembra sve nacrte zakona, da se prevedu, da ih proslijedimo OEBS-u koji će onda dalje raditi i davati primjedbe", saopštila je Laličić.

Uvjereni su da neće biti značajnih primjedbi jer su Nacrti zakona, smatraju u Radnoj grupi, usklađeni sa svim preporukama i standardima navedenim u OEBS-ovom izvještaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније