Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

28. 11. 2017. 12:51 >> 12:31
21

DF SAOPŠTIO

Policija pretresla kuću Mandića

Policija je jutros pretresla porodičnu kuću Mandića u Podgorici, u kojoj žive Andrija Mandić i njegov brat Dragoljub sa porodicama, kao i njihova majka, saopšteno je iz Demokratskog fronta. Navode i da je riječ o politički motivisanom postupku.

"Ova akcija izvedena je direktno po nalogu VDT-a, a pod izgovorom navodne istrage protiv sinovca Andrije Mandića, Danila Mandića i sumnjom da se u porodičnoj kući nalazi oružje i eksplozivne naprave", saopšteno je iz DF-a.

Navode i da, je u zapisniku nakon pretresa evidentirano, ni oružje, ni eksplozivne naprave, kao ni bilo šta drugo sumnjivo nije nađeno.

"Očigledno da to i nije bio cilj, već novi udar na DF i pokušaj zastrašivanja pristalica opozicije. Upad u kuću jednog od lidera DF i opozicije, kao i njegovog brata, poruka je da se Crna Gora, voljom Mila Đukanovića i Duška Markovića i definitvno vratila u 1945, 1946. i 1948. godinu kada su brutalno proganjani ne samo lica koja su bila politički eksponirana, nego se tortura vrši nad čitavim familijama", poručuju iz DF-a.

Kažu i da je riječ o politički motivisanom aktu, jer je pored ličnog mobilnog telefona Danila Mandića, zadržano samo još i vozilo koje se nalazilo u dvorištu porodične kuće, a koje koristi u službene svrhe Nova srpska demokratija.

"Danas se u poziciji žrtve državnog terora nalazi porodica Mandić, koja je mjesecima meta besprizorne hajke tužilaštva, suda i policije. Dakle, ne samo Andrija Mandić, političar, već se progone i postaju dio montiranih procesa, gotovo svi članovi familije - supruga, sestra, brat, sinovac", poručuju iz DF-a.

Demokratski front ocjenjuje da je i ovaj, kako kažu "najnoviji atak na lidere DF naredio VDT Ivica Stanković".

"Podsjećaju da su poslanici DF sedam dana ranije, 15.11.2017, obznalili da će pokrenuti inicijatvu za smjenu Stankovića i Milivoja Katnića, jer su za odbranu kriminalne političke organizacije koja vlada Crnom Gorom spremni da pogaze Ustav, važeće zakone, profesionalno i vlastito dostojanstvo", stoji u saopštenju DF-a.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније