Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B [ Mina ]

24. 11. 2017. 15:45 >> 15:17
11

PAŽIN PORUČIO

Opozicija blokira unapređenje izbornog sistema

Opozicija bi daljim odsustvom iz Parlamenta blokirala unapređenje izbornog sistema, imajući u vidu da je za određene izmjene neophodna kvalifikovana većina, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin.

Pažin je ocijenio da je na sceni politički apsurd da opozicija, koja konstantno iznosi oštre zamjerke o kvalitetu i demokratičnosti izbornog procesa, kad joj se ukaže prilika da ga unaprijedi uz direktnu podršku ODIHR-a, ne pokazuje ni minimum spremnosti da u tom poslu učestvuje.

„Blagovremeno usvajanje pojedinih propisa, ne zavisi samo od vladajuće koalicije, već i od učešća opozicije u radu Skupštine, imajući u vidu da je za određene izmjene neophodna kvalifikovana većina pa, samim tim, i učešće opozicije. Daljim odsustvom opozicija bi blokirala unaprjeđenje izbornog sistema“, kazao je Pažin u intervjuu agenciji MINA.

On je rekao da su predstavnici izvršne, zakonodavne vlasti i međunarodnih institucija, više puta pozivali opoziciju da se vrati u demokratske institucije.

Pažin je ocijenio da osnivanjem Radne grupe opozicija dobila još jednu konkretnu prilika da, uz direktno učešće eksperata ODIHR-a, doprinese unapređenju izbornog procesa.

On smatra da dosadašnji ozbiljan i transparentan rad skupštinske Radne grupe i pomoć eksperata ODIHR-a, stvaraju dobar osnov za očekivanje uspješne pripreme odgovarajućih predloga propisa.

„Iz ponašanja opozicije se zaključuje da im nije u interesu da nedostaci izbornog procesa, na koje nam je ukazao OEBS budu uklonjeni, kako bi im i u budućnosti mogli poslužiti kao argument o navodnoj neregularnosti izbora“, ocijenio je Pažin.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније