Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Filip Inić, TVCG

23. 11. 2017. 20:23   >>  19:52

RADNA GRUPA

Sjutra predstavljaju prijedlog zakona

Radne grupa za primjenu preporuka OEBS-a za izmjenu izbornog zakokonodavstva predstaviće sjutra konkretan prijedlog izbornih zakona. Danas su raspravljali o zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, kao i o primjeni preporuka koje se tiču medija.

Kako bi ispunili preporuke OEBS-a i izborni proces učinili transparentijim, potrebno je mijenjati zakone o medijima i finansiranju politikih subjekata i izbornih kampanja.

"Današnjim radom došli smo do zajedničkog prijedloga zakona koji ćemo proslijediti OEBS-u", kazao je član Radne grupe Miloš Nikolić.

Smatraju da neće biti zamjerki na prijedlog zakona jer su se rukovodili evropskim standardima iz tih oblasti.

"Ovog puta bih želio da naglasim da nam je veliku pomoć u izradi tih zakonskih prijedloga i rješenja u oblasti medija pružila studija koju je OEBS radio o stanju elektronskih medija u Crnoj Gori", kaže Nikolić.

Konkretan prijedlog zakona predstaviće sjutra. Na konačni prijedlog zakona imali su uticaj i nevladin sektor, pojedinci i druge zainteresovane strane koje su predstavile svoje prijedloge i primjedbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније