Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

23. 11. 2017. 18:37   >>  18:05 9

URA ODGOVARA

"DPS zbog izbora pada u paranoju"

O tome čega se „sjećaju“ i da li su bili „dovoljno stari“ članovi cetinjske URA-e najmanje su kompetentni da polemišu članovi DPS-a, koji su za vrijeme 90-ih bili više preokupirani ratnim ishodom u susjednom nam Dubrovniku, nego o Crnoj Gori i Cetinju, poručili su iz Građanskog pokreta URA. Ipak, kažu, razumljivo je i to da kada više nema izlaza olako se poseže za pitanjima i nesmotreno ulazi u polemike, "u kojima DPS ne može parirati članovima cetinjske URA-e".

Iz DPS-a su danas poručili da će Građanski pokret URA morati dobro da se potrudi da sačuva polovinu jednog mandata do kojeg je jedva stigao na Cetinju.

"Upravo to da su određeni članovi 90-ih bili mladi, iliti da nijesu bili dovoljno stari, govori u prilog tome da su neki od svog djetinjstva, a neki tada od svoje mladosti, pa do dana današnjeg ostali vjerni svojoj državi Crnoj Gori, kao i njenim obilježjima posebno crnogorskom grbu, koji je upravo 90-ih bio nepoznanica za DPS, a koji su pritom kao vojnici ustajali na intoniranje „Bože pravde“ a „Majsku zoru“ su spoznali tek nakon punjenja novčanika", poručio je odbornički kandidat Ure u Prijestonici Petar Martinović..  

IOn kaže da, iako neki od njih nijesu bili dovoljno stari, ostala im je urezana "frapantna slika barikada na Slijepač mostu i u obližnjoj nam Zeti", sve u tadašnjoj režiji DPS-a.

"Koji su tada sa svim svojim raspoloživim naoružanjem i silom zaustavljali put naše Crne Gore ka samostalnosti, a istinske patriote prozvali izdajnicima, vrijeme pokazuje ko su! Nažalost u svemu tome nijesu uspjeli, pa su brže bolje opet kao veliki majstori kamuflaže, uspjeli da se „prešaltaju“ te da prigrabe jednu iskrenu i časnu ideju, zbog koje su članovi cetinjske URA-e, sa svojim porodicama, djetinjstvo provodili umjesto na igralištima i parkovima, po trgovima i salama širom Crne Gore, sa samo jednom mišlju, koja je bila usmjerena na nezavisnost naše države! Logično je kada DPS, nema odgovor na moralnu čistotu i ljubav prema svojoj državi od strane članova cetinjske URA-e, to pokušavaju na njima svojstven način, da nas stave đe su oni nekada pripadali ili još pripadaju, a đe nama nikad nije bilo i neće biti mjesto", naglašava Martinović.

Kako kaže, Cetinje i Crna Gora postoji i postojaće zbog građana, a svakako ne zbog punih novčanika, Roleks satova, Mercedesa i Audija pripadnika DPS-a. 

"Ukoliko i nakon svega DPS ima nedoumicu o tome što su i kome pripadaju članovi cetinjske URA-e, imaju video zapise iz 90-ih, imaju Cetinjane, pa neka im posvjedoče, ko se čega sjeća ili ne sjeća, a vrlo dobro svi se sjećamo ko je đe bio, bar ovđe na Cetinju. Takođe jasno je da bi DPS, najradije kad bi mogao, bez pogovora pristao na „amneziju sjećanja“ na 90-te i ne samo na 90-te, međutim nažalost to se parama ne može obrisati, već taj copy paste, ostaje uklesan sve do trenutka pada njihove oligarske vladavine", navodi se u Marinovićevom reagovanju.

On zaključuje da je dovoljno rečeno ko su i kome pripadaju članovi cetinjske URA-e.

"A o tome koliko ćemo mandata uzeti ostaje tek da vidimo na predstojećim lokalnim izborima, zbog kojih DPS već polako pada u paranoju", zaključuje Martinović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније