Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

23. 11. 2017. 17:27 >> 16:56
23

DPS OCJENJUJE

"RTCG svoja pravila prekršila zbog Abazovića"

Iz Demokratske partije socijalista su saopštili da je "Javni servis RTCG sinoć, emisijom “Iz pravog ugla” autorke Duške Pejović, u kojoj je gostovao predsjednik GP URA Dritan Abazović, flagrantno prekršila sopstvena pravila o izvještavanju u toku predizborne kampanje".

"RTCG je Abazoviću obezbijedila privilegovan položaj u odnosu na sve druge partije koje učestvuju na lokalnim izborima u četiri opštine 26. novembra, time što mu je poklonila udarni termin na Javnom servisu, koji je Abazović iskoristio i dobar dio emisije posvetio upravo ovoj temi", ocijenili su iz DPS-a.

Kako navode iz te partije, prema pravilima RTCG, van izbornog bloka u informativnim emisijama i izbornim debatama, zabranjena je priča o izborima. 

"Ovako skandalozno i otvoreno stavljanje Javnog servisa i njihovih novinara na stranu jednog političkog subjekta – učesnika lokalnih izbora - je nedopustivo. Povodom ovog flagrantnog kršenja pravila o izvještavanju i privilegovanog tretmana GP URA na Javnom servisu tokom predizborne kampanje, uložićemo prigovore Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije. Takođe, zahtijevamo od uređivačkog tima Javnog servisa da što prije objasni građanima Crne Gore, koji ih finansiraju, razloge za nezapamćeno i skandalozno kršenje pravila RTCG o izvještavanju tokom predizborne kampanje. Takođe, najmanje što očekujemo je da se uređivački tim izvini svim ostalim učesnicima lokalnih izbora i saopšti na koji način će kompenzovati štetu koja je nanijeta jučerašnjim grubim propustim uredništva Javnog servisa", zaključuju u DPS-u.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније