Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 11. 2017. 14:35   >>  14:08

VUJAČIĆ - HAMALAINEN

Finska podržava CG na evropskom putu

Finska pozdravlja značajna dostignuća koje Crna Gora ulaže u proces pregovora s Evropskom unijom i snažno podržava vidljive napore ka njenom članstvu, poručeno je na sastanku državne sekretarke Ministarstva evropskih poslova Marine Vujačić sa državnom podsekretarkom u Ministarstvu vanjskih poslova Finske Pirko Hamalainen i ambasadorom Finske u Beogradu Perti Ikonenom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, Vujačić je upoznala sagovornike s dinamikom pregovaračkog procesa, uz poseban osvrt na poglavlja 23 i 24 koja se tiču vladavine prava i koja tretiraju oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, ljudskih prava i slobode medija, posebno podsjećajući na značaj podrške Vlade Finske inkluzivnom obrazovanju.

"Istakla je da je, nakon finalizacije zakonodavnog i administrativnog okvira, u fokusu rada Vlade puna primjena usvojenih rješenja i nastavak dobrih rezultata u ovim oblastima. Dodatno, ona je upoznala sagovornike s očekivanjima Crne Gore od estonskog i predstojećeg, bugarskog predsjedavanja Evropskom unijom, kao i saradnjom s državama regiona u zajedničkim nastojanjima da postanu dio evropske porodice", navodi se u saopštenju.

Državna sekretarka u Ministarstvu vanjskih poslova Finske, Pirko Hamalainen, je čestitala Crnoj Gori na postignutim rezultatima u pregovorima i izrazila snažnu podršku te zemlje procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

"Posebno je izrazila interesovanje za proces primjene usvojenog zakonodavstva, informisanje javnosti u Crnoj Gori o pregovorima s EU, kao i regionalnu saradnju", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније